Antena 3 CNN Actualitate Antena3.ro LIVE. Claudia Nicolau ne explică unde vindem hainele pe care nu le mai purtăm

Antena3.ro LIVE. Claudia Nicolau ne explică unde vindem hainele pe care nu le mai purtăm

Vorbim asa generic de ceva vreme despre puterea social- media, fara sa ne dam seama de fapt cata putere e aici.

Antena3.ro LIVE. Claudia Nicolau ne explică unde vindem hainele pe care nu le mai purtăm
de Maria Coman    |    14 Ian 2021   •   15:04

Claudia Nicolau-Penda, cea care a pus, impreuna cu alte fete, bazele unui grup numit ”Nu mai port”, destinat initial vanzarii hainelor pe care nu le mai purtam, dar unde intre timp s au intamplat o multime de minuni.

Si care e acum o comunitate de zeci de mii de oameni. In poza, palaria pe care mi am cumparat o eu de pe grup si pe care o ador inca, la aproape doi ani de cand o am.

''Spirtul acestei comunităţi este plin de energie şi ai o satsfacţie morală. Am ajuns aici şi trebuie să merg mai departe. Fetele sunt receptive la tot ce este nou.Am pornit dintr-o nevoie şi dintr-o sinceritate. Este nevoie de reguli, ca în orice comunitate. Dacă nu am avea câteva repere, ar fi haos.

Sunt 46.000 de membre. Conflictele se rezolvă cu bunătate şi înţelegere. La începutul pandemiei nu au mai fost vânzări. Atunci am simţit că dincolo de haine, noi suntem oameni, iar scopul a fost mai mult decât a vinde haine, să discutăm despre diverse teme. Îmi placa viaţa şi dinamica dintre oameni.

Citeam undeva, că grupurile de Facebook sunt viitorul în social media, pentru că oamenii simt nevoia să aparţină unor grupuri care împărtăşesc aceleaşi valori. 

Dacă cineva îndrăzneşte să vândă fake-uri este eliminat din grup. Fake-urile da, le respingem. Noi suntem atenţi la postări. Hainele trebuie să fie de calitate, la fel şi hainele.

Noi nu facem pe bussines pe grup. Vindem doar din şifornier pe care nu le mai purtăm, pentru că hainele ar tebuie să recircule, iar preţul ar trebui să fie mai mic decât cel iniţial.

Maria Coman: Ce înseamnă zilele altfel?

Grupul are două componente: cea de suflet și cea mercantilă. În ultima marți din lună vindem tot felul de obiecte: mașini, apartamente, mobilă, etc.

Am simțit că aici sunt fete extraordinare și m-am gândit să facem și postări despre povești de viață, unde fetele au apelat la prezentările de pe grup cu bărbați și astfel, până acum s-au creat patru cupluri.

Noi acordăm încredere și această șansă și astfel este un exercițu social nemaipomenit. Aici, lucrurile se întâmplă și sub această protecție, unde oamenii se simt în siguranță, ca între prieteni. Oamenii se ajută și își dau sfaturi. Este o energie minunată.

Maria Coman: În ce direcţie vezi acest grup?

Pe partea emoțională. Dacă nu suntem oameni, nu putem să facem nimic. Am încercat să scoatem în față oamenii care au ceva de spus. Orice plan pe care îl expui poate fi dat peste cap. Acum nu am niciun plan.

Sunt fete care îmi scriu în fiecare zi. Zilele trecute a scris o fată că îmi mulțumește că i-am aprobat cererea și mă ruga să în recomand o clinică unde să meargă cu fetița ei. Mie mi-au dat lacrimile când am citit. Oamenii mulțumesc. Simt energia și gândurile frumoase.

Aici, pe grup înveți să fii mai responsabil, să îți cumperi haine de calitate, branduri premium. 

Maria Coman: Cum rezolvi conflictele?

Cred că orice ceartă și discuție neagtivă este un consum inuti de energie. Unele fete mă și ceartă. Sunt fete cu care lucrez și îmi spun să nu îmi mai consum energia și le mulțumesc pentru asta. Mi-am dat seama că unii oameni nu se schimbă.

E o provocare reală. În total suntem cinci fete care mă ajută. Avem un grup al nostru și ne sprijinim și emoțional. Sunt prieteni din viața reală de care nu mai am timp.

Fetele vor să reluăm evenimentele. Suntem deschiși să cunoaștem oameni. Este important să cunoaștem oameni din jurul nostru care fac lucruri de calitate.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

 
×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close