Antena 3 CNN Actualitate Antena3.ro LIVE. Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos

Antena3.ro LIVE. Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos

Alexandra Gătej este invitată la Antena3.ro LIVE pentru a vorbi despre Societatea Omului Sănătos.

Antena3.ro LIVE. Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos
Sursa foto: Antena 3
de Maria Coman    |    08 Apr 2021   •   14:52

Cu cât citesc mai mult despre, cu atât par mai clare niște lucruri. E important să mergem pe jos și nu facem asta, deși e simplu. Omul nu e făcut să stea pe scaun și să meargă cu mașina, iar coprul nostru nu s-a adaptat încă la sedentarismul forțat la care îl supunem.

Sigur, teorie știm cu toții, dar cum facem cu practică. 

E important să mâncăm mâncare, nu substanțe chimice, că așa mai bine luăm direct niște pastile și am scăpat. Sigur, și asta știm în teorie și nu facem.

E important să ne curățăm mintea, iar 5 minute de meditație pe zi n-au omorât pe nimeni și totuși nu le facem. 

E important să respirăm aer curat, nu doar aer recirculat. Și asta știm și totuși nu ne organizăm să facem. 

❌ Antena3.ro LIVE. Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos

❌ Antena3.ro LIVE. Alexandra Gătej şi Societatea Omului Sănătos - https://www.antena3.ro/v/597958

Posted by Antena 3 on Thursday, 8 April 2021

"Am plecat de la nimic, distanţa între casă şi birou mi se părea iniţial enormă"

"Ca să fii perseverent, poţi să nu mergi la magazin cu maşina. Eu merg în fiecare zi 5 kilometri. Am plecat de la nimic. De la stat în maşină timp de ore în traficul din Bucureşti! Distanţa între casă şi birou, 4 kilometri, mi se părea iniţial enormă. Acum nici nu o mai simt. Un prim avantaj este asupra calităţii somnului", a spus Alexandra Gâtej în cadrul emisiunii.

"Vă mărturiesc că n-a fost uşor să aducem oamenii în grupul de alergare, dar apoi s-au tras unii pe ceilalţi. Am început cu cei din agendă. Am impus câteva mici reguli asupra subiectelor de discuţie...Te întâlneşti joi dimineaţa cu nişte oameni pe care abia-i cunoşti şi alături de care petreci o oră. Nu pretind şi nu am opinia că mersul pe jos te schimbă corporal. Dar te obligă să te îmbraci într-un anume fel, mersul pe jos. Să te îmbraci simplu. Eu îmi fac 90% din întâlniri pe jos şi în 90% din cazuri lumea acceptă".

"Cei mai în vârstă au 65 de ani. Sunt reprezentate toate profesiile, de la creatorul de benzi desenale, la CEO".

"Conferinţa din 22 aprilie va fi despre nutriţie. Vor fi medici români specialişti în nutriţie, o invitată de la Harvard...."

"Am făcut şi un site, Societatea Omului Sanatos. Uca Marinescu şi Valeria van Groningen, oameni care au mers pe jos toată viaţa, ne-au spus: nu sări din prima zi să faci 5 kilometri."

"Marile culturi alimentare sunt bucătăria italiană şi cea japoneză"

"Societatea de consum ne-a scris pe 'hard'-ul nostru să faci şi să tot faci. Viaţa normală, pe care o trăiau bunicii noştri, are legătură cu căutarea firescului. Cred că toţi putem face o selecţie cu lucrurile pe care ni le-au impus să le facem părinţii noştri şi lucrurile care au mai rămas."

"Marile culturi alimentare sunt bucătăria italiană şi bucătăria italiană. Ambele s-au rafinat de-a lungul secolelor. Ambele pun accent pe sezonalitate şi pe simplitate".

"Ni se pare important să atragem oamei importanţi prin prisma profesiei şi prin prisma experienţelor personale, dar nu vedete care pot fi văzute pe youtube. Practic, vrem ca oamenii să practice obiceiuri sănătoase în firescul vieţii lor".

Antena 3 a lansat un nou proiect: “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului  şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Emisiunea are loc în fiecare joi, de la ora 15:00 LIVE pe antena3.ro şi pe https://www.facebook.com/Antena3Oficial/.

Arhiva emisiunilor poate fi găsită pe pagina de Youtube/antena3.ro.

×
Subiecte în articol: antena3.ro LIVE
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close