Antena 3 CNN Actualitate Secretarul de stat american Antony Blinken vine la Bucureşti pentru summitul miniştrilor de Externe ai NATO

Secretarul de stat american Antony Blinken vine la Bucureşti pentru summitul miniştrilor de Externe ai NATO

Mai sunt doar patru zile până la cel mai important summit organizat în România în ultimii ani. Miniştrii de Externe din ţările NATO se reunesc la Bucureşti, iar la întâlnire va participa şi Secretarul American de Stat Antony Blinken.

Secretarul de stat american Antony Blinken vine la Bucureşti pentru summitul miniştrilor de Externe ai NATO
Sursa foto: Facebook | U.S. Embassy Bucharest
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Noi 2022   •   15:23

 Vor urma două zile de discuţii legate de viitorul alianţei, de securitatea economică, energetică şi militară. Klaus Iohannis a vorbit la simpozionul internaţional din Lituania despre evenimentul dedicat întăririi flancului estic.

Reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO are loc la Bucureşti, în perioada 28-30 noiembrie 2022.

"Reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în Republica Moldova, Georgia și Bosnia și Herțegovina.

De asemenea, secretarul Blinken și Prim-ministrul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția 'Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic', un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american. Secretarul Blinken va mai avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: NATO București summit Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close