Antena 3 CNN Actualitate Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a ajuns la Palatul Cotroceni

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a ajuns la Palatul Cotroceni

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a ajuns la Palatul Cotroceni.

de Laura Dinu    |    29 Noi 2022   •   11:17

Acesta a fost primit de către președintele României, Klaus Iohannis. Imediat după această vizită, Antony Blinken va merge către Ministerul Afacerilor Externe, acolo unde va avea o întâlnire cu ministrul Bogdan Aurescu. 

România este timp de două zile kilometrul zero al relațiilor euro-atlantice. Cei mai importanți lideri în materie de securitate sunt la București și iau deciziile care vor schimba radical NATO şi Europa.  

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi secretarul american de stat, Antony Blinken, sunt deja în România şi decid împreună cu miniștrii de externe din țările Alianței cum va acționa NATO în privința războiului din Ucraina şi cum va fi asigurată securitatea Europei.  

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, sunt așteptate decizii extrem de importante despre cum va fi întărit flancul estic al NATO şi cum va fi aplicat noul concept strategic al Alianței care definește Marea Neagră drept o zonă strategică în contextul amenințărilor fără precedent venite din Rusia.  

Este primul eveniment de asemenea calibru care se desfășoară într-un stat de pe Flancul estic de la începutul războiului.  

Soluții pentru crizele extrem de grele cu care se confruntă Europa vor veni şi de la Forumul Aspen care are loc în paralel cu ministeriala NATO de la București. Vorbim despre criza economică, cea energetică şi cea alimentară, precum şi despre războiul din Ucraina, care vor fi analizate de cei mai importați lideri ai momentului.  

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close