Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la ministrul Sănătății. Se va întâmpla în două - trei săptămâni!

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la ministrul Sănătății. Se va întâmpla în două - trei săptămâni!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, marți seară , că dacă se vor respecta regulile, în două - trei săptămâni, cazurile COVID ar trebui să scadă. 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la ministrul Sănătății. Se va întâmpla în două - trei săptămâni!
Sursa foto: Hepta
28 Iul 2020   •   22:45

"Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație.

Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ. În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc. Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete”, a zis ministrul Sănătății, marți seară, la Digi 24.

În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele. (...) 

Urmează o săptămâna în care vom vedea dacă transmiterea comunitară scade

În măsură în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție", a mai spus ministrul.

DOCUMENT. Masca devine obligatorie și în spațiile deschise, în București. Restricții de ULTIMĂ ORĂ pentru Capitală

Premierul Ludovic Orban a semnat un ordin prin care masca devine obligatorie inclusiv în anumite spații deschise din București. Alte măsuri anunțate de Grupul de Comunicare Strategică includ închiderea teraselor după ora 23. Măsurile vor intra în vigoare începând cu 1 august.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close