Antena 3 CNN Actualitate Apă colorată cu chimicale, în loc de ulei. Sute de sticle se vând zilnic

Apă colorată cu chimicale, în loc de ulei. Sute de sticle se vând zilnic

Apă colorată cu chimicale, în loc de ulei. Sute de sticle se vând zilnic
Sursa foto: Foto: oilpresses.net
de M.Z.    |    14 Mai 2013   •   23:06

Consumatorii sunt uşor de păcălit, pentru că falsurile imită perfect produsele originale. Aşa că, nu tot ce e de firmă e şi sănătos, spun specialiştii care au descoperit că pieţele româneşti sunt pline de produse contrafăcute, printre care şi uleiul de gătit.

Un preţ foarte bun şi o marfă de firmă reprezintă reţeta cea mai bună pentru a atrage clienţii naivi. Dovadă sunt descoperirile şocante făcute de laboratoarele autorităţilor de protecţie a consumatorilor.
 
Spre exemplu, uleiul care la prima vedere nu se deosebeşte deloc de cel fabricat de un mare producător de pe piaţa românească este mai degrabă o soluţie de apă cu chimicale - apă colorată cu tartrazină, spun specialiştii.
 
Iar lista cu produse false este lungă şi aprope de necontrolat. Ulei care este de fapt apă cu coloranţi, gheaţă cu aromă de peşte şi produse din carne cu foarte puţină carne - cu asta ne păcălesc în fiecare zi comercianţii care pun pe primul loc buzunarul propriu şi apoi sănătatea omului.
 
Aşa se face că în fiecare an inspectorii de la Protecţia Consumatorului confiscă tone de marfă şi dau amenzi de milioane de euro falsificatorilor.
 
 

 

×
Subiecte în articol: ulei
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close