"Apărarea simbolurilor noastre nu este o problemă de partid, ci una a naţiunii". Un drapel secuiesc de mari dimensiuni urmează să fie arborat în Baraolt

de D.D.    |    01 Mar 2013   •   18:58
"Apărarea simbolurilor noastre nu este o problemă de partid, ci una a naţiunii". Un drapel secuiesc de mari dimensiuni urmează să fie arborat în Baraolt Foto: Agerpres
Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marţi, în centrul oraşului Baraolt (Covasna). Iniţiativa aparţine organizaţiei locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), relatează Mediafax.

Preşedintele PPMT Baraolt, Szep Bela, a afirmat că pentru arborarea acestui simbol au fost obţinute toate aprobările necesare de la Primăria Baraolt.

"Conducerea oraşului este partenerul nostru în acest demers, apărarea simbolurilor noastre nu este o problemă de partid, ci una a naţiunii", a spus liderul PPMT Baraolt.

Drapelul secuiesc va avea o lungime de 3,30 metri şi o lăţime de 2,20 metri.

Potrivit liderului PPMT, articolul 6 din Constituţie garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul de a-şi folosi liber simbolurile.

Szep a precizat că steagul secuiesc va fi ridicat pe un catarg înalt. La ceremonie vor lua cuvântul atât reprezentanţii PPMT, cât şi cei ai PCM, UDMR şi CNS.

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanţii Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

 

Parteneri
x close