Antena 3 CNN Actualitate Apelul făcut de premierul Sorin Grindeanu

Apelul făcut de premierul Sorin Grindeanu

Apelul făcut de premierul Sorin Grindeanu
10 Ian 2017   •   07:14

Premierul Sorin Grindeanu mulţumeşte echipelor de intervenţie pentru dedicarea cu care au acţionat pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi îndeamnă la solidaritate în continuare pe perioada vremii geroase.

"Bilanţul zilei de astăzi din România aflată sub zăpezi a scos la lumină, încă o dată, dedicarea echipelor de intervenţie, care se autodepăşesc în misiunile pe care le au de îndeplinit. Fotografia cu pompierii ISU Bucureşti-Ilfov stingând un incendiu nu are nevoie de legendă. Felicitări şi piloţilor Ministerului Afacerilor Interne care au efectuat astăzi, până la ora 17.00, douăsprezece misiuni aeromedicale pentru a transporta către unităţile spitaliceşti 14 persoane, dintre care trei copii!", a scris premierul Grindeanu, pe Facebook.

Totodată, prim-ministrul le mulţumeşte persoanelor care au înţeles că este nevoie de solidaritate în această perioadă.

"După cum bine ştiţi, noaptea aceasta este una extrem de geroasă. Dincolo de activităţile instituţiilor statului pe care le cunosc bine, am avut curiozitatea să aflu ce se întâmplă la nivel de sprijin din partea asociaţiilor, ONG-urilor, companiilor şi persoanelor fizice. Cu bucurie, am găsit online câteva anunţuri cu iniţiative de strângere de alimente, pături, şosete/haine sau de găzduire pe perioada friguroasă a oamenilor străzii sau a celor nevoiaşi. În astfel de zile, de multe ori, o haină groasă înseamnă o viaţă salvată. Le mulţumesc tuturor celor care au înţeles că e nevoie de solidaritate şi acum! (...) Sunt convins că aveţi cunoştinţă şi dumneavoastră de alte iniţiative şi gesturi simple care fac diferenţa şi, de aceea, vă invit să le împărtăşiţi. Să rămânem solidari!", mai afirmă Sorin Grindeanu.

Premierul dă şi câteva exemple de iniţiative de ajutorare a celor aflaţi în nevoie în această perioadă, respectiv cele desfăşurate de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Timişoara, Samusocial România şi Asociaţia Carusel, Adăpostul Temporar de Noapte Odesa din Bucureşti.

Noaptea de luni spre marţi a fost cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar şi la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în Bucureşti se vor înregistra -23 de grade Celsius, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu apel solidaritate
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close