Antena 3 CNN Actualitate Aproape 4.000 de biciclişti au participat la un marş de protest în Bucureşti

Aproape 4.000 de biciclişti au participat la un marş de protest în Bucureşti

Aproape 4.000 de biciclişti au participat la un marş de protest în Bucureşti
de N.B.    |    23 Mar 2013   •   23:32

Aproximativ 4.000 de biciclişti au participat sâmbătă la un marş de protest în Capitală, pentru a atrage atenţia asupra faptului că reamplasarea pistelor pentru biciclete pe trotuar nu este o soluţie, relatează Mediafax.
   
Bicicliştii s-au adunat în jurul orei 14.30 în zona Parcului Izvor, de unde au plecat în marş pe Splaiul Independenţei, au trecut prin faţa sediului Primăriei Capitalei, apoi s-au întors la Parcul Izvor. Circulaţia rutieră pe Splaiul Independenţei a fost restricţionată în timpul marşului bicicliştilor.

Organizatorii acţiunii de protest au susţinut că dacă trei la sută dintre bucureşteni renunţă la autoturisme şi aleg bicicleta sau transportul în comun, se eliberează o şosea cu patru benzi şi o lungime de 70-100 de kilometri, "suficient cât să se elibereze tot Bucureştiul de ambuteiaje".
   
Aceştia au precizat că amenajarea pistelor pentru biciclişti pe trotuare nu reprezintă o soluţie, în condiţiile în care 80 la sută dintre pistele realizate în 2008 şi 2011 au fost declarate ilegale de către Poliţia Rutieră.
   
Iniţial, Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti, iniţiatorul marşului de protest, anunţa că bicicliştii se vor întâlni în Parcul Carol, la fântâna Zodiac, însă ulterior a fost schimbat locul de întâlnire în Parcul Izvor, în zona staţiei de metrou Izvor.
   
Marşul de protest, desfăşurat sub sloganul "Nu vrem piste pe trotuar!", s-a încheiat în jurul orei 17.00.
   
Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti este o o comunitate informală care militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.
   
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi, la o întâlnire cu reprezentanţi ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă, că municipalitatea va amenaja piste pentru biciclişti, însă numai în zonele unde studiile de specialitate vor arăta "că se poate, că este sigur".

×
Subiecte în articol: biciclisti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close