Antena 3 CNN Actualitate Aproape 40 de copii dintr-o localitate sibiană s-au îmbolnăvit de hepatită

Aproape 40 de copii dintr-o localitate sibiană s-au îmbolnăvit de hepatită

Aproape 40 de copii dintr-o localitate sibiană s-au îmbolnăvit de hepatită
04 Oct 2008   •   09:50

Focar de hepatită în localitatea sibiană Vurpar. Aproape 40 de copii s-au îmbolnăvit de hepatită de tip A din cauza condiţiilor mizere în care trăiesc. Aceştia locuiesc la periferia localităţii într-o sărăcie lucie, fără apă şi canalizare, lângă groapa de gunoi a comunei. Medicii se tem că numărul îmbolnăvirilor ar putea creşte în zilele următoare.
Primul caz de hepatită a apărut în luna iulie. În următoarea lună au mai apărut două. Acum sunt în spital 38 de copii. Unii părinţi recunosc că micuţii s-au îmbolnăvit din cauza condiţiilor igienice precare. Medicii de la Autoritatea de sănătate publică au dezinfectat atât sălile de clasă unde învăţau copiii dar şi locuinţele lor. Doctorii spun că îmbolnăvirile puteau fi evitate dacă ar fi fost respectate câteva norme elementare de igienă.
Medicii vor supraveghea focarul de hepatită din Vurpar, iar dacă apar noi cazuri de îmbolnăviri şcoala ar putea fi închisă pentru o perioadă de timp. Medicii au închis deja grădiniţa din sat pentru că aici exista doar un singur grup sanitar la 85 de copii. Programul va fi reluat după ce conducerea unităţii va amenaja mai multe chiuvete unde micuţii să se poată spăla pe mâini.
>
Antena 3

×
Subiecte în articol: Sibiu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close