Antena 3 CNN Actualitate Ar da şi ultimul ban pe benzină, dar renunţă uşor la alcool şi tutun. Cum îşi planifică românii cheltuielile

Ar da şi ultimul ban pe benzină, dar renunţă uşor la alcool şi tutun. Cum îşi planifică românii cheltuielile

Ar da şi ultimul ban pe benzină, dar renunţă uşor la alcool şi tutun. Cum îşi planifică românii cheltuielile
Sursa foto: Foto: www.moykaf1.ru
15 Noi 2012   •   12:00

Pentru a scăpa de restanţe, cei mai mulţi datornici renunţă la plăcerile personale şi taie din cheltuieli. Potrivit unui studiu realizat de compania KRUK International şi citat de Adevărul.ro, pentru a-şi plăti datoriile,  21,5% dintre restanţieri ar renunţa cel mai uşor la alcool şi tutun, la ieşirile la restaurant, spectacole, concerte, ba chiar şi la vacanţe sau diverse cadouri.

În schimb, ar renunţa extrem de greu la cheltuielile necesare deplasării cu maşina şi la cele cu mâncarea sau cu hainele. 42,3% dintre datornici spun că pentru a ajunge la zi cu restanţele soluţia ar fi planificarea mai bună a cheltuielilor, iar 34,2% dintre ei ar face economii majore.

Varianta unor eşalonări a datoriilor este preferată 14% din respondenţi şi doar 9,2% ar contracta un nou credit. Sondajul KRUK a fost realizat în perioada 6-12 noiembrie pe un eşantion de 5.681 de respondenţi din toată ţara.




×
Subiecte în articol: sondaj
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close