Antena 3 CNN Actualitate Aradul şi-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturală Europeană în 2021

Aradul şi-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturală Europeană în 2021

Aradul şi-a lansat la Bruxelles candidatura pentru Capitala Culturală Europeană în 2021
de S.T.    |    05 Mar 2013   •   22:39

Municipiul Arad şi-a lansat, marţi seară, candidatura la titlul de "Capitală Culturală Europeană 2021", evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezenţa câtorva sute de invitaţi, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.

Primăria Arad a organizat, la Bruxelles, în incinta Parlamentului European, un eveniment de promovare a oraşului, sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale", care a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice", transmite Mediafax.

În cadrul evenimentului, repretentanţi ai minorităţilor etnice din Arad au prezentat costume tradiţionale, iar participanţii au putut degusta produse specifice zonei şi vinuri din Podgoria Aradului.
   
Potrivit primarului municipiului, Gheorghe Falcă, manifestarea a coincis cu lansarea candidaturii Aradului la titlul de "Capitală Culturală Europeană 2021".
   
Edilul a spus că municipalitatea este interesată să se promoveze cât mai intens direct la Bruxelles în cadrul competiţiei în care ar urma să intre şi alte oraşe din România.
   
"Aradul a dovedit de-a lungul istoriei sale că este un model de multiculturalism şi multietnicitate, acestea fiind printre primele argumente cu care intrăm în competiţia pentru obţinerea titlului", a declarat Falcă.

×
Subiecte în articol: Arad
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close