Antena 3 CNN Actualitate Asigurarea obligatorie, cea mai bună investiţie pentru siguranţa casei | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Asigurarea obligatorie, cea mai bună investiţie pentru siguranţa casei | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Deși foarte mulți oameni recunosc că se tem de cutremure, de inundații sau de alunecări de teren, puțini sunt cei care au o asigurare obligatorie pentru locuințe, în caz de dezastre. 100 de lei este suma pe care trebuie să o plătim o dată pe an pentru acest tip de asigurare.

Asigurarea obligatorie, cea mai bună investiţie pentru siguranţa casei | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN
Sursa foto: Hepta | MMA / Andrei Ciocarlan
de Georgiana Botez    |    04 Apr 2023   •   13:04

E o sumă pe care o cheltuim de cele mai multe ori pe lucruri inutile. Nu ne gândim că, într-o situație critică, putem primi în schimb de o mie de ori mai mult ca despăgubire pentru repararea locuinței. Facem calculele, într-un nou episod al campaniei Antena 3 CNN - Sigur Acasă.

Ca să reconstruiești o casă afectată de inundații ori de alunecări de teren sau să repari un apartament distrus de cutremur ai nevoie de sume mari de bani. În lipsa unor economii, asigurarea obligatorie este exact ceea ce ai nevoie.

Poți primi despăgubiri de până la 20.000 de euro. În cazul unei catastrofe naturale, asigurarea ne despăgubește să reparăm, înlocuim sau chiar să reconstruim. Și asta, în schimbul unei polițe de 100 de lei pe an. Bani ce ne-ar ajunge să cumpărăm 15 cărămizi sau să izolăm cu polistiren 3 metri pătraţi.

Suma pe care o plătești în fiecare an pentru asigurarea obligatorie e atât de mică încât, dacă o împarți la 365 de zile, îți dai seama că e doar. un mărunțiș.

Citeşte şi: Asigurarea obligatorie, accesibilă oricărui proprietar de locuinţă | Sigur acasă, o campanie Antena 3 CNN

"Ceea ce nu ştie lumea este că dacă nu ai asigurare PAD, asigurarea obligatorie, nu ai dreptul conform legii să primeşti vreun fel de ajutor de reconstrucţie de la stat, nici de la bugetul local, nici de la bugetul central", a declarat Cosmin Tudor, director de dezvoltare PAID România.

4 din 5 persoane din România, însă, nu au nici măcar asigurare obligatorie pentru locuință. În unele cazuri e dezinteres, în altele lipsă de informare. Din păcate, chiar și imobile aflate în proprietatea statului nu sunt asigurate.

×
Subiecte în articol: Sigur Acasă
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close