Antena 3 CNN Actualitate Atac în Marea Neagră! Ucrainenii ar fi lovit o navă rusească care se îndrepta cu armament spre Insula Șerpilor

Atac în Marea Neagră! Ucrainenii ar fi lovit o navă rusească care se îndrepta cu armament spre Insula Șerpilor

Forțele ucrainene ar fi lovit o nouă navă rusească din Marea Neagră, care se îndrepta cu armament spre Insula Şerpilor, la doar 45 de km de România.

 Atac în Marea Neagră! Ucrainenii ar fi lovit o navă rusească care se îndrepta cu armament spre Insula Șerpilor
de Dana Musceleanu    |    17 Iun 2022   •   13:16

Armata ucraineană ar fi distrus o navă rusească ce transporta muniție, arme și personal către Insula Șerpilor din Marea Neagră, potrivit unui comunicat al Forțelor Navale ale Ucrainei, citat de Bucpress.

Nava „Vasili Bekh” ar fi transportat un sistem de apărare antiaerienă „TOR” când a fost lovită.

„În această dimineață, în Marea Neagră, remorcherul Flotei Mării Negre „Vasili Bekh” a fost lovit de rachete în timp ce transporta muniție, arme, personal și rachete „TOR” pe Insula Șerpilor”, a anunţat şi guvernatorul Odesei, Maksim Marchenko.

Potrivit The Guardian, un videoclip care surprinde momentul în care remorcherul rus este lovit de rachetele ucrainene a fost distribuit pe rețelele sociale, însă autenticitatea imaginilor nu a putut fi verificată.

Construit la șantierul naval din Astrakhan, remorcherul „Vasili Bekh” cu o deplasare de 1.605 tone, a fost acceptat în flota Mării Negre a Federației Ruse în 2017.

Aflată la doar 45 de km de graniţa României, Insula Șerpilor are o importanţă strategică depsebită şi a fost capturată de ruși în prima zi a invaziei din Ucraina.

Preşedintele Iohannis şi regele Philippe, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Între timp, în apropiere, la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, preşedintele Iohannis l-a primit azi pe regele Belgiei, Philippe. Vizita vine în contextul în care și președintele Franței, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită în România, săptămâna aceasta.

Este prima vizită în estul Europei a unui suveran, de când a început războiul în Ucraina.

 

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close