Antena 3 CNN Actualitate Atenție! Ce medicamente trebuie să aibă românii în casă în această perioadă

Atenție! Ce medicamente trebuie să aibă românii în casă în această perioadă

Primele şi cele mai importante sfaturi ale medicilor adresate populaţiei pentru perioada următoare, pentru a micşora pe cât posibil pericolul răspândirii Covid-19, sunt acelea de a rămâne la domiciliu şi a respecta cu stricteţe regulile de igienă.

Atenție! Ce medicamente trebuie să aibă românii în casă în această perioadă
Sursa foto: Pixabay.com
15 Mar 2020   •   19:09

Medicul de familie Viorel Dumitrescu recomandă ca, pe lângă medicamentele uzuale, în cazul în care ne confruntăm şi cu o afecţiune cronică, să ne asigurăm că avem în trusa de urgenţă următoarele:

- Antitermice adaptate vârstei fiecărui membru al familiei;

- Decongestionante nazale;

- Siropuri de tuse, atât pentru tusea seacă, cât şi pentru cea productivă;

- Dezinfectante pentru piele, pentru micile accidente domestice pe care le putem suferi (betadină, rivanol etc.);

- Antidiareice, de asemenea adaptate vârstei;

- Probiotice, în cazul în care ne tratăm şi cu antibiotic.

„În ce cantităţi? Câte o cutie din fiecare, nu trebuie să luăm foarte multe, nu facem stocuri pentru un an. Dacă stăm acasă, nu mai facem gripă, nu mai facem nici corona…“, ne asigură medicul, care îi sfătuieşte pe pacienţi ca în cazul în care se confruntă cu o problemă medicală, mai ales una de tip respirator, să sune mai întâi la cabinet sau la Urgenţe şi să evite, în primă fază, deplasarea.

„Sfatul meu este să nu vină la cabinet decât dacă este necesar, nici chiar la medicul de familie. Mai bine îl sună, îl întreabă ce şi cum şi poate să solicite şi vizita la domiciliu, să nu se expună, mai ales pentru cei mici. Să sune înainte,şi la spital, eventual la salvare – uite, am situaţia asta“, a spus medicul, pentru Adevărul.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close