Antena 3 CNN Actualitate ATENŢIE cum foloseşti cardul, deoarece te poţi umple de datorii

ATENŢIE cum foloseşti cardul, deoarece te poţi umple de datorii

ATENŢIE cum foloseşti cardul, deoarece te poţi umple de datorii
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Aug 2012   •   21:33

Cine nu cască ochii, deschide punga. Nouă din zece posesori de carduri de credit nu ştiu să le folosească inteligent. Mirajul ofertelor de la comercianţi poate spori confuzia. Şi, în final, umplem portofelele cu plastic. Iar noi ne umplem de datorii.

Criza a redus consumul, iar comercianţii depun eforturi tot mai mari să-şi fidelizeze clienţii. Cardurile rămân varianta ideală, mai ales dacă acestea oferă şi beneficii ca plata în rate, fără dobândă, sau reduceri de preţ. 


Românii sunt uşor de convins, iar dovadă sunt datele care arată că peste 90% din posesorii de carduri de credit nu ştiu să le folosească.

La ce folosește un card de credit? Dacă ne dorim să plătim biletele la o agenţie şi le găsim astăzi, şi nu mai vrem să aşteptăm până când vine data salariului, şi-avem nevoie de bani peste două săptămâni, folosim cardul de credit şi în două săptămâni punem banii la loc.

Aici începe şirul capcanelor. Prima: perioada de graţie. Adică aceea în care poţi înapoia banii fără să plăteşti dobândă. Aceasta   este de 30 de zile, şi nu de 55 cum sună promoţiile băncilor. Comercianţii agreaţi pot fi o altă păcăleală.

Avantajele unui card doi în unu, şi de credit, şi de fidelitate, pot face diferenţa. Casă specială cu facilităţi de plată, reduceri semnificative la produse electronice şi electrocasnice sau oferte speciale pentru posesorul de card.

×
Subiecte în articol: datorii
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close