Antena 3 CNN Actualitate ATENŢIE MARE LA STICLELE CU MUST. Mai mulţi oameni şi-au pierdut câte un ochi din cauza dopului

ATENŢIE MARE LA STICLELE CU MUST. Mai mulţi oameni şi-au pierdut câte un ochi din cauza dopului

ATENŢIE MARE LA STICLELE CU MUST. Mai mulţi oameni şi-au pierdut câte un ochi din cauza dopului
28 Sep 2012   •   13:26

Spitalul de Oftalmologie din Capitală a înregistrat în ultimele zile peste zece cazuri de răni oculare grave, după ce oamenilor le-a sărit în ochi dopul pus la sticla cu must, a declarat, vineri, managerul unităţii sanitare, Monica Pop, informează Mediafax. Potrivit managerului, unii pacienţi şi-au pierdut globul ocular
   
"Nu am văzut niciodată aşa ceva. Eram obişnuită să văd răni grave cauzate de dopuri de şampanie, de petarde, dar nu am văzut niciodată aşa ceva. Toţi ştim ce presiune se creează în interiorul unei sticle cu must. Ea nu trebuie astupată etanş niciodată", a spus managerul Spitalului de Oftalmologie.
   
Monica Pop a precizat că, din păcate, sunt câteva cazuri foarte grave, persoane tinere care vor pierde globul ocular din cauza acestui accident.
   
Ea a atras atenţia oamenilor să manevreze cu multă prudenţă sticlele cu must, pentru a evita astfel de situaţii.
   
"Din nefericire, presiunea care se creează în interior împinge dopul cu atâta putere, încât şansele de a salva un ochi rănit într-o astfel de conjunctură sunt foarte mici", a mai spus prof. dr. Monica Pop.
  

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close