Antena 3 CNN Actualitate "Aţi transformat România într-o colonie a UE". Protest la ceremonia în care fostul comisarul european Gunter Verheugen primea titlul de Doctor Honoris Causa

"Aţi transformat România într-o colonie a UE". Protest la ceremonia în care fostul comisarul european Gunter Verheugen primea titlul de Doctor Honoris Causa

"Aţi transformat România într-o colonie a UE". Protest la ceremonia în care fostul comisarul european Gunter Verheugen primea titlul de Doctor Honoris Causa
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Feb 2013   •   12:07

Protest la ceremonia în care fostul comisarul european Gunter Verheugen primea titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca.

Două tinere au afişat, în timpul discursului lui Gunter Verheugen, două bannere cu mesaje în limba engleză în care acesta era acuzat că ar fi făcut "lobby murdar".

Pe una dintre pancarte apărea următorul mesaj: "Du-te *******, Verheugen. Ai transformat România într-o colonie a UE (Uniunea Exploatării)".

Gunter Verheugen şi-a întrerupt discursul şi a respins acuzaţiile aduse. "Nu am făcut în activitatea mea activităţi de lobby. Informaţiile dumneavoastră sunt bazate pe informaţii eronate", a spus Verheugen, citat de Mediafax.

"Motivul protestul este bazat pe indignare. Acest domn a fost acuzat de conflict de interese" a declarat o protestatară pentru Antena 3.

La ceremonia de la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) asistă premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, fostul ministru de Interne Ioan Rus, Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, primarul Emil Boc, episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, studenţi şi cadre didactice.

Senatul UBB a aprobat, în noiembrie 2012, decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al UBB lui Gunter Verheugen, la propunerea Facultăţii de Studii Europene.







×
Subiecte în articol: protest
Parteneri
Alertă meteo, emisă de ANM. Cod galben de ploi, vijelii şi grindină în România
x close