Antena 3 CNN Actualitate Au apărut firmele care "împrumută" jucării scumpe şi sofisticate! Vezi avantaje şi dezavantaje

Au apărut firmele care "împrumută" jucării scumpe şi sofisticate! Vezi avantaje şi dezavantaje

Au apărut firmele care "împrumută" jucării scumpe şi sofisticate! Vezi avantaje şi dezavantaje
Sursa foto: Foto: Antena 1
03 Oct 2012   •   22:25

Plictiseala copiilor s-a transformat în afacere de succes. Au apărut firmele care "împrumută" jucării scumpe şi sofisticate. Pentru cine n-are bani sau s-a săturat să investească în lucruri de care copiii se plictisesc repede. Părinţii care apelează la acest serviciu sunt mulţumiţi, dar medicii avertizează că bucuriile ieftine vin şi cu riscuri.

Ilinca are un an şi jumătate şi aceleaşi obiceiuri ca puştii de vârsta ei: se plictiseşte foarte repede. Nicio jucărie nu-i captează atenţia mai mult de o săptămână. Ca urmare, părinţii au cheltuit lunar sute de lei lunar, până când au descoperit că-i pot închiria jucăriile.

De la începutul anului, câteva sute de mămici au închiriat jucării de pe diverse site-uri. Unele obiecte sunt atât de râvnite, încât au chiar şi listă de aşteptare. Preţul pentru închirierea jucăriilor variază între 15 şi 60 de lei pentru două săptămâni. Părinţii sunt mulţumiţi, la fel şi cei care oferă serviciul.

"Sunt jucării educative, în sensul că le dezvoltă capacitatea motorie, simţurile, văzul, auzul. Avem un aparat cu aburi cu care curăţăm toate jucăriile, le curăţăm, le dezinfectăm astfel încât să nu folosim nimic chimic", dă asigurări Irina Ţenovici, administrator site de închiriere.

Doctorii sunt, însă, de altă părere.

"Ţinând cont că sunt spori şi microbi rezistenţi la orice formă de curăţare fizică şi chimică, această metodă este o posibilă cale de infectare a copiilor noştri", spune Antoanela Burlacu, medic endocrinolog.

Piaţa jucăriilor în România a depăşit în ultimii cinci ani 60 de milioane de euro.



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close