Antena 3 CNN Actualitate "Au început un război psihologic. Este imposibil de spus dacă nu au fost instalate sisteme de supraveghere"

"Au început un război psihologic. Este imposibil de spus dacă nu au fost instalate sisteme de supraveghere"

"Au început un război psihologic. Este imposibil de spus dacă nu au fost instalate sisteme de supraveghere"
02 Dec 2012   •   17:31

Opoziţia siriană acuză sistemul Bashar Al-Assad că întreruperea telecomunicaţiilor din Siria face parte dintr-un "război psihologic", scrie Mediafax.

"Internetul a reînceput să funcţioneze sâmbătă în toate zonele în care fusese oprit", afirmă Alexia Jade, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei de opoziţie Damascus Media Office, sugerând că întreruperea telecomunicaţiilor pare a fi parte a unui "război psihologic".

Experţii sunt de părere că regimul intensifică eforturile de reprimare a opoziţiei prin blocarea fluxurilor de informaţie şi prin izolarea ţării.
   
"Totul pare să fi revenit la normal, dar este imposibil de spus dacă nu au fost instalate sisteme de supraveghere", afirmă Matthew Prince, preşedintele companiei CloudFlare.

Întreruperea internetului şi liniilor de telefonie mobilă a fost atribuită teroriştilor de către Ministerul sirian al Informaţiilor.

"Regimul ştie că Internetul este principalul mijloc de informare. Întreruperea Internetului înseamnă blocarea transmiterii informaţiilor despre revoluţie", declară Alexia Jade.

Accesul la internet a fost oprit joi în Siria, au anunţat două companii care monitorizează traficul de internet la nivel global, iar rebelii sirieni se temeau că întreruperea accesului la informaţie este un prim pas către un atac de amploare al regimului Bashar al-Assad.

Potrivit Akamai, una dintre companiile de monitorizare a traficului, accesul la internet a fost oprit joi dimineaţă, la ora 11.26, ora României. Acest lucru a fost confirmat şi de compania Renesys, care a anunţat că "în Siria s-a tăiat internetul”.

Anterior, rebelii din Damasc anunţaseră că accesul la internet, precum şi telefonia mobilă nu funcţiona, în timp ce telefoanele fixe făceau faţă cu greu solicitărilor. Rebelii din regiunea Ghouta spun că doar conexiunile la satelit mai funcţionează în această zonă.

Comitetul Local de Coordonare, o organizaţie a rebelilor, a comunicat că "serviciile de telefonie mobilă şi internet au fost sistate în cea mai mare parte a Damascului şi în suburbii, existând temeri că regimul criminal sirian plănuieşte un atac”.

×
Subiecte în articol: opoziţia siriană Siria
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close