Antena 3 CNN Actualitate Au protestat topless pentru un drept câştigat în urmă cu 20 de ani

Au protestat topless pentru un drept câştigat în urmă cu 20 de ani

Au protestat topless pentru un drept câştigat în urmă cu 20 de ani
Sursa foto: cp24.com
02 Aug 2015   •   22:14

Zeci de femei topless, susţinute de bărbaţi, au participat la un miting menit să promoveze dreptul femeilor de a nu-şi acoperi partea de sus a corpului dacă aleg să facă acest lucru, relatează AP în pagina electronică.

Mitingul şi marşul au fost organizate sâmbătă, după ce trei surori au fost oprite de către un ofiţer de poliţie să se plimbe topless cu bicicleta, în urmă cu o săptămână.

Potrivit presei locale, participantele şi participanţii la eveniment agitau pancarte şi aveau corpurile pictate cu mesaje precum "Oricine are dreptul să NU fie hărţuit" şi "Să ne dezbrăcăm! Sunt doar nişte sâni!" ("Bare With Us! They're just boobs!").

Cântăreaţa Alysha Brilla a declarat că ea şi surorile ei nu purtau tricouri în timp ce se plimbau cu bicicleta la Kitchener, în Ontario, pe 24 iulie, iar un poliţist a condus alături de ele şi le-a cerut să se "acopere", aşa cum cere legea.

Brilla a declarat că i-a spus ofiţerului că se înşală, iar atunci când a început să filmeze discuţia cu telefonul mobil poliţistul i-a spus că voia doar să verifice dacă femeile aveau biciclete dotate regulamentar cu sonerii şi faruri.

Femeile din Ontario au dreptul să meargă topless în public din 1996. Un incident similar, în iunie, a ţinut prima pagină, după ce o fată în vârstă de opt ani a fost îndemnată de un funcţionar municipal din Guelph (Ontario) să se "acopere", în timp ce se afla într-o piscină purtând doar un slip de baie.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close