Antena 3 CNN Actualitate Audierea angajaţilor clinicii din Capitală în care a murit un copil de 3 ani încep pe 6 iulie

Audierea angajaţilor clinicii din Capitală în care a murit un copil de 3 ani încep pe 6 iulie

Audierea angajaţilor clinicii din Capitală în care a murit un copil de 3 ani încep pe 6 iulie
Sursa foto: moarte
02 Iul 2009   •   20:56

Poliţiştii vor începe pe 6 iulie audierea angajaţilor Centrul Medical Unirea din Capitală în care a murit un copil în vârstă de trei ani. Paralel cu ancheta poliţiei şi Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat în acest caz şi va organiza propria anchetă.

Specialiştii Oficiului Tehnic pentru Dispozitive Medicale au supus cele două defibrilatoare ale Centrului Medical Unirea, folosite în acest caz, unor teste de evaluare, pentru a se stabili dacă funcţionează şi dacă au fost folosite corect în cazul copilului de trei ani decedat luni.

Rezultatul, care este aşteptat săptămâna viitoare, ar putea aduce elemente care să facă lumină în acest caz.

După 3 zile de tăcere, patronul Centrului Medical Unirea face o declaraţie şoc, arătând astfel cum tratează el moartea copilului de numai 3 ani:

După cercetările efectuate imediat după decesul micuţului, poliţiştii au sigilat sala RMN-ului şi sala unităţii electronice de lucru a acestui aparat pentru cercetări, iar ulterior au solicitat eliberarea unei autorizaţii de percheziţie informatică care însă nu a fost eliberată de magistraţi.

În timp ce Poliţia încearcă să facă lumină în acest caz, procurorii de la parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 1 Bucureşti se ascund sub cât mai multe hârtii pentru a tergiversa ancheta. În fapt, poliţiştii susţin că refuzul procurorului a privit doar expertiza informatică a aparatului de rezonanţă magnetică.

Astfel, potrivit şefului Serviciului Omoruri din cadrul Poliţie Capitalei, Radu Gavriş, în acest caz "s-a propus începerea urmăririi penale, in rem, pentru ucidere din culpă".

Procurorul a respins cererea de percheziţie informatică a aparatului de rezonanţă magnetică, astfel că poliţiştii au fost nevoiţi să desigileze camera unde se află aparatul. Bogdan Staicu, purtător de cuvânt al instituţiei de parchet spune că "măsura a fost infirmată dat fiind faptul că în lipsa unei constatări medico - legale care să statueze cu privire la cauzele decesului nu se poate stabili incidenţa activităţii culpabile a unor persoane implicate în tatarea pacientului decedat".

Observator

×
Subiecte în articol: copil mort
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close