Antena 3 CNN Actualitate Aurelian Bădulescu, acuzaţii grave: "Veţi vedea cum omul lui Vlad Voiculescu primeşte dreptul de a face ce vrea cu spitalele din Bucureşti"

Aurelian Bădulescu, acuzaţii grave: "Veţi vedea cum omul lui Vlad Voiculescu primeşte dreptul de a face ce vrea cu spitalele din Bucureşti"

Consilierul general Aurelian Bădulescu (PSD) a explicat, vineri, la Antena 3, care vor fi consecințele înțelegerii dintre PNL şi USR-PLUS, în virtutea căreia a fost posibilă votarea bugetului Capitalei.

Aurelian Bădulescu, acuzaţii grave: "Veţi vedea cum omul lui Vlad Voiculescu primeşte dreptul de a face ce vrea cu spitalele din Bucureşti"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   20:14

Bădulescu spune că viceprimarul Horia Tomescu (PLUS) va primi "dreptul de a face ce vrea" cu spitalele din subordinea Primăriei Generale.

"A fost un proiect votat de conivență (în complicitate, n.r.) de două unități politice care nu au nimic în comun cu grija față de oameni, iar rezultatul îl vor vedea imediat beneficiarii acestui buget.

Toată această întârziere a bugetului este pe exercitarea centrelor de putere. Aceste două blocuri politice, PNL şi USR, în mijlocul cărora se află primarul Nicuşor Dan, i-au cerut acestuia, pentru susținere, prăzi din proprietatea municipiului București. PNL a vrut anumite lucruri şi apoi a venit şi rândul celor mai mici şi mai înfometaţi, de la USR, care au cerut control peste toate spitalele din Bucureşti (...)

Aurelian Bădulescu: Vlad Voiculescu vrea să recupereze ce a pierdut după ce n-a mai fost ministru

Dacă ar vrea să coordoneze cu adevărat aceste spitale, nu s-ar supăra nimeni. Acești oameni sunt conduși de Vlad Voiculescu, care a participat la toate aceste discuții (negocierile PNL - USR PLUS pe buget, n.r.) deși nu are vreo calitate.

Nu vrea decât să recupereze ce a pierdut la guvernare pentru că, nemaifiind ministru, nu mai poate să-şi ducă afacerile familiei sale şi ale acoliților care susțin grupul său politic la nivelul municipiului București.

Spitalele sunt miza, pentru că acesta este domeniul în care el (Vlad Voiculescu, n.r.) s-a calificat în spolierea banului public.

Aurelian Bădulescu: Banii bucureștenilor vor ajunge la companii străine de ţară şi de neam

Are toate mecanismele şi este susținut de structuri care să-i permită să aducă la masa câștigătorilor licitațiilor, pentru că despre asta este vorba: despre interese private care vor să acapareze banii bucureștenilor.

Să ducă licitațiile în direcția unor companii care sunt străine de această țară şi de acest neam, iar acestea să se ducă cu banii pe câmpii, de pe unde a venit ăla care a împușcat ursul sau pe unde, Doamne iartă-mă, au sediul.

Asta este miza. O să vedeţi săptămâna viitoare dispoziții emise care-i vor da lui Horia Tomescu, reprezentantului lui Vlad Voiculescu, capacitatea de ordonator de credite, pentru a trece spitalele la cheremul lor", a spus Bădulescu la Antena 3.

PNL şi USR-PLUS au îngropat temporar scandalul şi au votat noul proiect propus de Nicuşor Dan

Bugetul Capitalei a fost adoptat, vineri, după ce PNL şi USR-PLUS au reuşit să se înţeleagă pe acest subiect.

34 de consilieri au votat pentru, 5 împotrivă şi 15 s-au abţinut. 

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, de vineri dimineața, că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul prezentat anterior.

"Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare", a scris primarul pe Facebook.

La rândul său, viceprimarul USR-PLUS Horia Tomescu a anunțat că varianta de buget rezultată este "cu 1 miliard mai aproape de realitate".

PNL şi USR-PLUS vor discuta săptămâna viitoare termenii unui nou parteneriat în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

×
Subiecte în articol: Aurelian Bădulescu USR-PLUS
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close