Antena 3 CNN Actualitate Austeritatea inovează piaţa imobiliară: "Moda" microapartamentelor loveşte şi în România

Austeritatea inovează piaţa imobiliară: "Moda" microapartamentelor loveşte şi în România

Austeritatea inovează piaţa imobiliară: "Moda" microapartamentelor loveşte şi în România
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Ian 2013   •   21:52

După moda de a face două camere din una, a venit şi conceptul de apartament de o cameră şi jumătate. Adică o garsonieră cu un plus de spaţiu, mic e drept, dar delimitat de restul încăperii. Reţeta nu este inventată în România ci se inspiră din locuinţele newyorkeze, mereu în lipsă de spaţiu.

Garsoniera cu mini cameră are o suprafaţă similară unei garsoniere obişnuite şi un preţ de 40 de mii de euro plus TVA. Dezvoltatorul oferă în preţ şi mobila de bucătărie şi cea din baie.

Inovaţiile dezvoltatorilor au o explicaţie foarte simplă. Loviţi de austeritate, românii găsesc cu greu bani pentru un apartament obişnuit cu două camere. Aşa că se orienteză către garsonierele cu două camere, sau apartamentele cu o cameră şi jumătate.

Moda microapartamentelor vine de peste Ocean, din New York, un oraş vestit pentru preţurile mari ale caselor. Aici au inventat pentru prima dată dezvoltatorii mini camera. Şi a avut succes. Tot mai mulţi new yorkezi sacrifică spaţiul de locuit pentru a sta cât mai aproape de Central Park.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close