Antena 3 CNN Actualitate Austriacul Heinrich Vystoupil a demisionat de la conducerea companiei Tarom

Austriacul Heinrich Vystoupil a demisionat de la conducerea companiei Tarom

Austriacul Heinrich Vystoupil a demisionat de la conducerea companiei Tarom
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Oct 2012   •   16:39

Heinrich Vystoupil, directorul companiei aeriene Tarom, a demisionat din funcţie, vineri după-amiază.

Austriacul Vystoupil a devenit primul manager străin la o companie de stat, după ce a fost numit CEO Tarom. El a mai lucrat în cadrul Qatar Airways şi Lufthansa Consulting.

Acesta nu avea o misiune uşoară în ţara noastră: el trebuia să aducă pe profit compania aeriană Tarom, care a înregistrat pierderi de 200 de milioane de euro în ultimii ani.

Heinrich Vystoupil, fost şef pe România şi Moldova al companiei Austrian Airlines, nu s-a înţeles cu operatorul de stat asupra contractului. În aceste condiţii, Ministerul Transporturilor se află în căutarea unui înlocuitor pentru funcţia de director general al Tarom.

După o nouă nominalizare, urmează o nouă Adunare Generală a Acţionarilor care să valideze noul membru al Consiliului de Administraţie, iar Consiliul va trebui ulterior să aleagă un nou director executiv dintre membrii săi.

Membrii Consiliului de Administraţie al TAROM sunt Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Valentin Macec, Lucian Isar, Ciprian Ladunca şi Marius Ghenea. Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabilă.

Preşedintele Consiliului de Administraţie Tarom, Dan Pascariu nu a vrut să divulge problemele care au dus la eşecul negocierilor.

Heinrich Vystoupil a fost numit în funcţie în urmă cu o săptămână.








×
Subiecte în articol: Tarom demisie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close