Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile care verifică dacă Dan Voiculescu are averi ascunse în străinătate nu au găsit nimic

Autorităţile care verifică dacă Dan Voiculescu are averi ascunse în străinătate nu au găsit nimic

Autorităţile care verifică dacă Dan Voiculescu are averi ascunse în străinătate nu au găsit nimic
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    01 Dec 2014   •   13:49
Autorităţile care verifică dacă Dan Voiculescu are conturi ascunse în străinătate nu au găsit nimic până acum. "Şi nici nu vor găsi, pentru că nu am avere disimulată", scrie pe blogul personal Dan Voiculescu. 
 
Despre mitul averii ascunse s-a discutat mult în anii `90, au existat şi verificări guvernamentale, dar şi un proces, în urma căruia Dan Voiculescu a fost găsit nevinovat. 
 
După nenumăratele demersuri făcute de Dan Voiculescu pentru clarificarea oficială a situaţiei averii sale, autorităţile statului nu au descoperit niciun indiciu că acesta ar avea conturi ascunse. 
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator a trimis scrisori în care a cerut verificarea situaţiei sale către Curtea de Apel, Oficiul Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Recuperare a Creanţelor provenite din infracţiuni din cadrul Ministerului Justiţiei, către BNR şi Autoritatea Naţională a Vămilor. 
 
În luna august a acestui an s-au dispus investigaţii exhaustive în ţară şi în străinătate, însă nu a fost descoperit nimic ilegal.
 
"Până astăzi, 1 decembrie - Ziua Naţională a României nu au găsit nimic. Şi nici nu vor găsi pentru că aşa cum v-am spus, nu am avere disimulată. Pentru mine este important ca voi să ştiţi că sunt un om cinstit", scrie Dan Voiculescu pe blogul său personal.
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator a explicat de mai multe ori cum s-a ajuns la ideea eronată că ar deţine averi ascunse. 
 
"La începtul anilor `90, Petre Mihai Băcanu a alimentat constant, timp de 7 ani, ca o picatură chinezească, mitul că eu aş fi administrat conturile secrete ale lui Nicolae Ceauşescu. Se spunea, nici mai mult, nici mai puţin, că eram mâna dreaptă a dictatorului, , a vechiului regim.

Şi în urma acestor declaraţii s-au făcut anchete. O comisie guvernamentală condusă de Mugur Isarescu, o comisie parlamentară şi o instanţă de judecată au ajuns la concluzia că aceste conturi nu au existat. Deşi justiţia l-a găsit nevinovat, iar jurnalistul Petre Mihai Băcanu şi-a cerut scuze pentru cele afirmate, mitul averii ascunse s-a păstrat", mai scrie Dan Voiculescu pe blog.  

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close