Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile portuare române, în ALERTĂ MAXIMĂ. Trei rezervoare plutesc în derivă în Marea Neagră

Autorităţile portuare române, în ALERTĂ MAXIMĂ. Trei rezervoare plutesc în derivă în Marea Neagră

Autorităţile portuare române, în ALERTĂ MAXIMĂ. Trei rezervoare plutesc în derivă în Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Dec 2012   •   07:40

Autorităţile portuare din România sunt în alertă maximă dupa ce trei rezervoare gigant au căzut de la bordul unei nave ruseşti şi plutesc în derivă în Marea Neagră. Unul dintre ele a ajuns deja în apropiere de plaja din Costineşti, însă celelalte se află în continuare în larg şi sunt un adevărat pericol pentru navigaţie.

De când au fost anunţate că în largul mării se află trei bazine care plutesc în derivă, autorităţile portuare nu mai au linişte. Şi chiar dacă unul a ajuns deja la ţărm, adus de valuri, celelalte două pot intra oricând pe traseul navelor care vin spre portul Constanţa.

Rezervorul adus la mal de curenţii puternici a fost ridicat de echipajele de intervenţie. Mai greu a fost cu celelalte două, aflate încă în larg. Două şalupe au plecat după ele, însă apa agitată nu le-a permis specialiştilor să le remorcheze.

Cilindrii sunt construiţi în întregime din inox şi au ajuns în apă după ce s-au desprins de la bordul unei nave ruseşti care a părăsit Portul Constanţa Sud Agigea cu destinaţia Georgia. Autorităţile portuare vor avertiza periodic navele aflate în Marea Neagră de prezenţa celor doi cilindri, astfel încât să fie evitat orice incident.


×
Subiecte în articol: Marea Neagrã Costinesti port
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close