Antena 3 CNN Actualitate Autostrada Sibiu-Piteşti, prioritară. Ponta: Pentru prima dată după '89, vom avea un document aprobat de C.E. pe care nu îl va schimba nimeni

Autostrada Sibiu-Piteşti, prioritară. Ponta: Pentru prima dată după '89, vom avea un document aprobat de C.E. pe care nu îl va schimba nimeni

Autostrada Sibiu-Piteşti, prioritară. Ponta: Pentru prima dată după '89, vom avea un document aprobat de C.E. pe care nu îl va schimba nimeni
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2015   •   07:24

Autostrada Sibiu-Piteşti a fost şi este o prioritate pentru guvernul condus de Victor Ponta. Peste 300 de kilometri de autostradă au fost inauguraţi până acum, iar masterplanul cuprinde şi autostrăzile Transilvania, Tîrgu Mureş-Iaşi şi Comarnic-Braşov.

Declaraţiile au fost făcute de premierul Victor Ponta la emisiunea lui Radu Tudor, "Punctul de Întâlnire".

Din cei 600 de kilometri de autostrăzi, mai mult de jumătate au fost inauguraţi de actualul Guvern, declară Victor Ponta.

"Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti era începută de Tăriceanu şi blocată. Bucureşti-Constanţa era începută de Ceauşescu şi neterminată. Partea de la Sibiu la Deva, Nădlac-Arad nu o mai iau de la capăt cu Iordache care i-a dat-o doamna Boagiu autostrada şi a furat banii şi ne-au blocat 2 ani. Deci sunt 300 de kilometri făcuţi, terminaţi, sunt încă 250 contractaţi şi în lucru", a declarat Victor Ponta.

Premierul a subliniat că atenţia Guvernului este îndreptată către autostrada Sibiu-Piteşti.

"Sunt 3 sau 4 autostrăzi simbolice: autostrada Transilvania, care a fost oprită şi acum i-am dat drumul, se lucrează. Cele 2 autostrazi Sibiu-Piteşti şi Tîrgu Mureş-Iaşi unde le-am pus în masterplan, am dat drumul la studiile de fezabilitate. Şi ultimul lucru care îl trec şi recunosc că şi pentru mine e o mare problemă e Comarnic-Braşov. Sibiu-Piteşti este primul la priorităţi. Este locul 1", a mai spus premierul.

Cât priveşte masterplanul, care se află deja pe masa Comisiei Europene, premierul este convins că proiectele începute vor fi finalizate.
 
Răspunsul Comisiei Europene prinvid Master Planul de Transport este aşteptat la sfârşitul lunii mai.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close