Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Soţia lui Marta şi sora sa, reţinute sub acuzaţia de proxenetism. DIICOT nu confirmă

Avocat: Soţia lui Marta şi sora sa, reţinute sub acuzaţia de proxenetism. DIICOT nu confirmă

Avocat: Soţia lui Marta şi sora sa, reţinute sub acuzaţia de proxenetism. DIICOT nu confirmă
Sursa foto: Foto captură Antena 1
18 Iul 2012   •   17:30
UPDATE 17:15 - Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a fost reţinută sub acuzaţia de proxenetism.

Potrivit Mediafax, avocatul Cătălin Breazu susţine că Andreea Marta, clienta sa, alături de sora acesteia şi o altă persoană, a fost reţinută pentru acte de proxenetism, apărătorul spunând că nu cunoaşte date din dosar întrucât femeia s-a prevalat de dreptul la tăcere.
   
DIICOT nu confirmă emiterea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore, precizând că încă au loc audieri, însă avocatul Breazu a spus că joi se vor judeca propunerile de arestare preventivă în acest caz.



Soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, este audiată de procurorii DIICOT într-un caz de proxenetism, Andreea Marta fiind acuzată de racolare de persoane cu o situaţie materială bună cărora le-ar fi facilitat întâlniri amoroase cu fete în România, dar şi în Monaco, Elveţia, Italia se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT, citat de Mediafax.

În urma unor percheziţii care au avut loc miercuri, procurori din DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR-DCCO, au destructurat un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia proxenetismului şi a prostituţiei, în vederea obţinerii de beneficii materiale injuste semnificative.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2010, Andreea Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria Magdalena Lungu, de 38 ani au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani.
   
Activităţile de prostituţie - proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări precum  Italia, Elveţia şi Principatul Monaco.
   
Tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării, din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.
   
La sediul DIICOT-Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, mai multe persoane, urmând ca faţă de acestea, după finalizarea audierilor, să se dispună măsurile legale.


Codruţ-Alexandru Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, este urmărit prin Interpol, în urma unei solicitări emise miercuri de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). Dispariţia lui Marta a fost reclamată de soţia acestuia, care a care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut pe 21 mai.

Codruţ Marta, împreună cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, toată investigaţia pornind de la omul de afaceri Radu Nemeş.

×
Subiecte în articol: Codrut Marta
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close