Antena 3 CNN Actualitate Azilele de bătrâni, goale. Spitalele, insuficiente şi prea departe

Azilele de bătrâni, goale. Spitalele, insuficiente şi prea departe

Azilele de bătrâni, goale. Spitalele, insuficiente şi prea departe
Sursa foto: Foto: howellthornhill.com
01 Iul 2011   •   14:07

Planul ministrului Sănătăţii de a transforma spitalele în azile pentru bătrâni nu are prea mare succes. Un exemplu este cel al unităţii medicale din oraşul Cehu Silvaniei, judeţul Sălaj. Mai puţin de 20 de bătrâni sunt cazaţi aici, în timp ce persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale trebuie să parcurgă 30 de kilometri până la cel mai apropiat spital.

Azilul de la Cehu Silvaniei are 60 de locuri, dintre care momentan doar 19 sunt ocupate. Bătrânii care au ajuns aici sunt mulţumiţi pentru că nu este aglomeraţie în saloane.

Locuitorii din zonă nu sunt însă de aceeaşi părere. Pentru orice urgenţă medicală ei trebuie să meargă la spitalul din Zalău, aflat la o distanţă de 30 de kilometri.

În total, 67 de spitale din toată ţara au fost transformate în azile de bătrâni de la 1 aprilie, în urma unui ordin al ministrului Sănătăţii. Cseke Attila susţinea atunci că prin aplicarea acestei măsuri se va face o economie la buget de peste 170 de milioane de lei. Multe dintre aceste azile sunt însă aproape goale.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close