Antena 3 CNN Actualitate Baconschi, chiriaş de lux la Paris pe banii statului. Cum a fost prins cu minciuna

Baconschi, chiriaş de lux la Paris pe banii statului. Cum a fost prins cu minciuna

Baconschi, chiriaş de lux la Paris pe banii statului. Cum a fost prins cu minciuna
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2012   •   22:00

Mihai Gâdea a prezentat în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 scrisoarea prin care fostul însărcinat cu afaceri al României la Paris, Roxana Iftimie, răspunde comunicatului transmis de Teodor Baconschi, care neagă că ar fi a locuit într-un apartament de lux pe care l-a păstrat şi după ce a părăsit postul de ambasador la Paris.

"Nu am locuit nici o singură zi într-o locuinţă închiriată în oraş; am ocupat acelaşi apartament de la etajul ultim al vetustei clădiri administrative de la ambasadă", precizează Roxana Iftimie într-o scrisoare trimisă redacţiei Jurnalului Naţional.



Guvernul Boc a plătit 78.000 de euro degeaba, timp de 10 luni, pentru un apartament închiriat de statul român la Paris, după ce Teodor Baconschi şi-a încetat mandatul de ambasador.

La începutul acestei luni, liberalii l-au acuzat pe Baconschi că în ultima parte a misiunii sale ca ambasador la Paris a locuit într-un apartament de lux pe care l-a păstrat şi după ce a părăsit postul.

"La Paris, după ce domnul ministru Baconschi şi-a încetat mandatul de ambasador, România, Ministerul de Externe, a continuat să plătească 10 luni chiria pentru apartamentul domnului ministru care nu a dorit să locuiască la ambasadă alături de plebe. A vrut să aibă un apartament reprezentativ şi a plătit 78.000 de euro pe un apartament care nu a mai fost locuit. Acest lucru dovedeşte risipa incredibilă care s-a făcut. Sigur că ea trebuie arătată cetăţenilor ca şi furtul organizat, practicat de PDL", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

În urma acestor dezvăluiri, Baconschi a emis un comunicat de presă în care susţinea că apartamentul cu pricina a fost ocupat în toată această perioadă de şeful interimar al Misiunii, Însărcinat cu Afaceri.



Baconschi este contrazis însă de Ministerul Afacerilor Externe care, la solicitarea Antenei 3, precizează că apartamentul a stat gol timp de 10 luni, respectiv din ianuarie 2010 până în septembrie 2010, când a sosit la post noul ambasador al României la Paris, Bogdan Mazuru.



Contactat telefonic la "Sinteza Zilei", Teodor Baconschi a refuzat să dea precizări cu privire la cele spuse de fostul însărcinat cu afaceri al României la Paris, Roxana Iftimie, care a afirmat că nu a locuit nici măcar o zi în apartamentul de lux închiriat de Baconschi în centrul Parisului.


VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3



×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close