Antena 3 Actualitate Băiatul salvator din Segarcea, premiat cu bursă, o bicicletă, o tabletă şi două excursii

Băiatul salvator din Segarcea, premiat cu bursă, o bicicletă, o tabletă şi două excursii

16 Apr 2013   •   14:41
Băiatul salvator din Segarcea, premiat cu bursă, o bicicletă, o tabletă şi două excursii

Adolescentul de 14 ani din Segarcea, care a salvat un copil de trei ani căzut într-o fântână, a fost premiat de autorităţi, dar şi de diverse firme, primind o bursă de 500 de lei pentru trei luni, excursii la mare şi la munte, dar şi o bicicletă, o tabletă şi haine, informează Mediafax.

Şedinţa de marţi a Colegiului Prefectural Dolj a început cu premierea lui Cristian Marian Becheanu, care a fost prezentat celor 111 primari din  judeţ şi şefilor de instituţii deconcentrate ca fiind "eroul de la Segarcea".
   
Reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Şcolar, dar şi oameni de afaceri l-au felicitat pe băiat pentru curaj, i-au acordat diplome şi l-au aplaudat la scenă deschisă.
   
"Un puşti de 14 s-a oferit voluntar pentru a-l scoate pe un băieţel din Segarcea care căzuse într-o fântână. Acest copil a făcut ceea ce puţini ar fi îndrăznit să facă. Îl felicit pentru curaj", a spus Marius Deca, prefectul judeţului Dolj.
   
"De fiecare dată, vedem la televiziunile naţionale şi pe prima pagină a ziarelor că la noi se întâmplă numai lucruri rele. Acum, acest tânăr ne face să fim mândri, iar noi, Consiliul Judeţean Dolj, vom fi alături de el şi îl vom sprijini", a adăugat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului  Judeţean Dolj.
   
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj i-au oferit băiatului o legitimaţie de acces în toate structurile ISU, iar Inspectoratul Şcolar şi Direcţia de Tineret i-au oferit posibilitatea de a merge în două tabere.
   
La rândul lui, primarul din Segarcea, Nicolae Popa, s-a oferit să îi cumpere lui Cristian haine.
   
"Mă angajez să îi cumpăr haine, tot ce are nevoie - de la adidaşi, pantofi, până la cămăşi şi tricouri, pentru că are o situaţie financiară mai deosebită", a spus primarul Nicolae Popa.
   
De asemenea, directorul unui hipermarket i-a oferit băiatului o bicicletă şi o tabletă, iar o firmă privată i-a acordat o bursă de 500 de lei pentru următoarele trei luni.
   
"Am primit o bicicletă, diplome, excursii. Le mulţumesc tuturor şi le doresc fericire", a spus Cristian Marian Becheanu.
   
Cristian Marian Becheanu este elev în clasa a VII-a la Şcoala Generală din Segarcea.
   
Sâmbătă, băiatul a salvat un copil de 3 ani căzut într-o fântână. Fântâna în care a căzut copilul are o adâncime de aproximativ 15 metri, iar diametrul este de doar 30 de centimetri. La faţa locului au ajuns pompierii, care au săpat cu lopeţile şi târnăcoapele pe lângă tuburile din puţ.
   

×
Subiecte în articol: Dolj fantana

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close