Antena 3 CNN Actualitate Baie de...secuime. Băsescu: Maghiarii au înţeles cum a fost decapitată conducerea statului

Baie de...secuime. Băsescu: Maghiarii au înţeles cum a fost decapitată conducerea statului

Baie de...secuime. Băsescu: Maghiarii au înţeles cum a fost decapitată conducerea statului
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Aug 2012   •   18:28

Preşedintele suspendat merge în judeţele în care maghiarii nu au ieşit la vot la referendumul pentru demiterea sa. Prezent la Covasna, Traian Băsescu afirmă că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece ei au înţeles "foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului" şi că ei "nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste".
   
"Nu pot să nu observ reacţia ungurimii faţă de referendum şi n-am decât să le mulţumesc", a spus el, citat de Mediafax.

Întrebat cum explică prezenţa redusă a maghiarilor la referendum, Traian Băsescu a răspuns că ei au înţeles "foarte bine modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului".
   
"Au înţeles foarte bine şi modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului şi că nu pot fi atraşi în jocuri politicianiste. Iar maghiarii se pare că au înţeles nevoia de stabilitate a ţării în perioada aceasta", a spus Băsescu.
   
De asemenea, întrebat de jurnalişti cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el a spus că nu doreşte să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activităţile Parchetului. El a adăugat că a venit în această zonă pentru a scăpa câteva zile de aglomeraţia din Bucureşti.
   
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a sosit, vineri, în staţiunea Covasna, fiind cazat la un hotel privat.  Conform surselor citate, Traian Băsescu îşi va petrece week-end-ul în judeţele Covasna şi Harghita, împreună cu soţia sa, Maria.
   
Precedenta vizită privată a lui Traian Băsescu în judeţul Covasna a avut loc în luna aprilie 2011. Atunci, Băsescu a fost cazat la vila de protocol din staţiunea Covasna.
   
În decembrie 2010, Traian Băsescu a participat, în staţiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România - platformă a UDMR, el spunând atunci că prezenţa sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.



×
Subiecte în articol: maghiari
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close