Antena 3 CNN Actualitate Bărbat din Craiova, mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale

Bărbat din Craiova, mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale

Caz șocant la Craiova. Un bărbat de 40 de ani a murit cu câteva zile în urmă, cu carotidă tăiată, după o operație de extragere de amigdale. Familia acuză acum medicii de malpraxis și au depus plângere penală împotriva lor.

Bărbat din Craiova, mort după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   16:14

Familia avea o bănuiala că ceva s-a întâmplat în momentul în care bărbatul a fost operat. Intervenția chirurgicală a avut loc la o clinică privată iar pacientul a murit la nouă zile după operație.

Deși după patru zile a sunat-o pe doctoriță care l-a operat pentru că se simțea rău, după o consultație doctoriță i-a spus că totul este în regulă și ar trebui să își pună o pungă cu gheață pe locul operat. A două zi acesta a suferit o hemoragie severă, a fost dus la spital, unde i s-a făcut un CT și s-a văzut încă de atunci că avea carotidă ruptă. 

Bărbatul s-a stins din viață, miercuri noaptea, la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Timp de o oră s-au chinuit medicii să-l resusciteze, fără rezultat.

Familia lui Constantin Dincă vrea să afle adevărul și a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor. Spitalul Județean de Urgență din Craiova a cerut să se efectueze necropsia.

În urmă necropsiei și eliberării certificatului constatator al decesului, reiese că bărbatul a decedat pentru că a avut carotidă ruptă.

×
Subiecte în articol: carotida Craiova
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close