Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul arestat în Republica Dominicană NU este Codruţ Marta

Bărbatul arestat în Republica Dominicană NU este Codruţ Marta

Bărbatul arestat în Republica Dominicană NU este Codruţ Marta
de S.T.    |    08 Aug 2012   •   12:52
UPDATE 12:50- Bărbatul care a fost prins cu un paşaport fals în Republica Dominicană nu este Codruţ Marta, potrivit comunicării oficiale transmise anchetatorilor români, după ce s-au făcut comparaţiile specifice în astfel de cazuri.

Autorităţile alertaseră miercuri dimineaţă că fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, a fost arestat în Republica Dominicană, unde a încercat să intre folosind un paşaport fals.

Românul a fost dat în urmărire prin Interpol încă din luna iunie. În vârstă de 38 de ani, Marta a fost acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul adus statului român fiind de 25 de milioane de dolari.

Codruţ Marta, considerat mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, a dispărut în luna mai a acestui an, după ce a fost pus sub acuzare, alături de alţi oficiali guvernamentali.

Anchetatorii susţin că fostul şef al Fiscului făcea parte din conducerea grupării infracţionale şi i se spunea Naşul Mare. Blejnar şi Marta ar fi susţinut mai multe persoane, bănuite că făceau afaceri cu motorină, dar uitau să plătească şi accizele aferente.

Conform procurorilor, membrii grupării îşi extinseseră reţeaua până în străinătate. În total erau peste 20 de persoane din România, Italia şi Ungaria, specializate în activităţi de evaziune fiscală cu produse energetice - combustibili.

Cu toţii au iniţiat un mecanism cu scopul de a nu plăti accize. Prejudiciul evaluat de anchetatori se ridică la 22.000.000 lei, reprezentând taxe pentru 5.000 de tone de motorină.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close