Antena 3 CNN Actualitate Bărculică - cea mai nouă invenție a rromilor. Să mai zică cineva că nu au imaginație

Bărculică - cea mai nouă invenție a rromilor. Să mai zică cineva că nu au imaginație

Bărculică - cea mai nouă invenție a rromilor. Să mai zică cineva că nu au imaginație
Sursa foto: Foto: Antena3
13 Noi 2012   •   20:55
Fiul regelui Cioabă a lansat păpuşa-bulibaşă. O cheamă Bărculică şi are chipul bunicului său. E a doua creaţie marca Cioabă şi îi va ţine companie Lulicăi, păpuşa-pirandă care a avut un succes neaşteptat în urmă cu câteva luni. (BETA)

Patru păpuşi pe un raft. O Lulica şi trei Bărculici. Sunt creaţiile aceluiaşi om. Dorin Cioabă, fiul regelui romilor. Îl avem pe Bărculică în trei variante pentru că oamenii îl cunosc şi mai în vârstă şi mai tânăr.

Păpuşa-pirandă a fost lansată pe piaţă în urmă cu câteva luni. Şi s-a vândut în peste o mie de exemplare. Aşa că prinţul Cioabă şi-a pus din nou mintea la contribuţie şi i-a croit un companion. S-a inspirat din istorie.

Era primul cuplu de conducători ai romilor căldărari. În tinereţe, Bărculică a cerut-o de la părinţii ei, dar părinţii ei nu au fost de acord. A fost nevoit s-o răpească pe Lulica.

Numai numele păpuşii e al străbunicului Bărculică. Înfăţişarea a fost "răpită" de la altă rudă. Păpuşa bulibaşă vine îmbrăcată în haine tradiţionale. Neapărat, cu vestă.

”Vesta aceasta era cel mai important obiect vestimentar. Nu se spăla niciodată.  Purta noroc şi nu trebuia spălată niciodată”, spune Dorin Cioabă. 

Nu lipsesc nici bănuţii de aur. Făcuţi din plastic.

Păpuşa Bărculică se vinde şi individual, dar şi la pachet cu Lulica.    


Lulica a fost lansată pe data de 7 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. Un moment numai bun pentru o petrecere cu muzică autentică ţigănească.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close