Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a respins propunerile Monei Pivniceru pentru şefia DNA şi a Parchetului General

Băsescu a respins propunerile Monei Pivniceru pentru şefia DNA şi a Parchetului General

Băsescu a respins propunerile Monei Pivniceru pentru şefia DNA şi a Parchetului General
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2013   •   17:12

Preşedintele Traian Băsescu a respins propunerile de numire a lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie pentru funcţia de procuror general şi, respectiv, cea de şef al DNA, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Băsescu a decis, vineri, să respingă propunerile privind numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Tiberiu-Mihail Niţu, şi, respectiv, de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Ioan Irimie, trimise de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.
   
"Motivaţia principală care a stat la baza deciziei domnului preşedinte Traian Băsescu este lipsa de transparenţă a procesului de selecţie organizat de Ministerul Justiţiei, care nu a fost stimulativ pentru ca un număr mai mare de procurori cu bune performanţe să se înscrie la procesul de selecţie", se arată în comunicat.
   
Preşedintele Traian Băsescu "atenţionează că pentru a accepta, în viitor, propunerile făcute de ministrul Justiţiei este necesară revizuirea totală a procedurii de selecţie a procurorilor care urmează a-i fi propuşi pentru funcţii de conducere în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în Direcţia Naţională Anticorupţie", menţionează sursa citată.
   
Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis, la finele lunii decembrie, preşedintelui Traian Băsescu propunerile pentru numirea lui Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a lui Ioan Irimie în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
   
Ministrul Justiţiei declarase, la finele anului trecut, că nu renunţă la propunerile lui Tiberiu Niţu pentru funcţia de procuror general al României şi a lui Ioan Irimie pentru cea de procuror-şef al DNA.

Cei doi procurori, care au fost propuşi pentru aceste funcţii de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, primiseră aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii.




×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close