Antena 3 CNN Actualitate Băsescu are ilegal echipament STS în sediul de campanie pentru referendum

Băsescu are ilegal echipament STS în sediul de campanie pentru referendum

Băsescu are ilegal echipament STS în sediul de campanie pentru referendum
Sursa foto: Foto captura Antena3
19 Iul 2012   •   14:47

Serviciul de Telefonie Secretă (STS) a instalat ilegal echipamente la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.  La această concluzie au ajuns membrii Comisiei de Apărare a Senatului, a anunţat, joi, după audierea şefului STS, preşedintele Comisiei, Cristian David.

Cristian David a declarat, la finalul şedinţei în care a fost audiat şeful STS, Marcel Opriş, că preşedintele suspendat nu poate beneficia de un sistem ca acela instalat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui Comisiei, şeful STS nu a respectat cadrul legal iar sistemul secretizat trebuie retras. Decizia comisiei va fi comunicată în şedinţa CSAT de joi după-amiază, la care participă şi premierul Victor Ponta.

Cu toate acestea, şeful STS Marcel Opriş a declarat joi, la finalul audierii din Comisia pentru Apărare a Senatului, că a procedat în conformitate cu prevederile legale în vigoare în cazul instalării unui sistem de telecomunicaţii la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, informează Mediafax.

Opriş a arătat că membrii Comisiei de apărare vor trebui să-şi spună punctul de vedere, după ce le-a prezentat toate legile care reglementează activitatea STS şi care arată că a acţionat potrivit legilor şi procedurilor.
 
Opriş a mai menţionat că nu poate arăta acele documente care dovedesc că a acţionat conform legii, pentru că procedurile sunt clasificate.
   
"Procedurile acestea sunt clasificate. Procedurile acestea, care sunt hotărâri ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care au fost prezentate comisiei şi pe care comisia le ştie, sunt proceduri clasificate şi pot fi consultate numai de către cei abilitaţi. Au fost prezentate comisiei, dânşii sunt abilitaţi să le vadă. Există o prevedere specială care spune ce poate să aibă sau nu un beneficiar", a adăugat Opriş.

Existenţa acestor echipamente a fost dezvăluită de directorul Antenei 3, Mihai Gâdea, în cadrul ediţiei de luni seară a emisiunii "Sinteza Zilei"

Preşedintele suspendat Traian Băsescu, prin intermediul sistemului secretizat de comunicaţii instalat de STS la sediul de campanie, poate să vorbească în orice moment cu şefii servicilor secrete (SRI, SIE, SPP, STS etc.) sau cu reprezentanţii Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie sau Parchetului General şi DNA.

Mai mult, Băsescu va putea beneficia de informaţii în timp real  în ziua de 29 iulie 2012, având în vedere că STS se ocupă de centralizarea şi transmiterea rezultatelor referendumului din teritoriu către Biroul Electoral Central.




×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close