x close

Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar

de A.M.P    |    04 Sep 2012   •   21:18
Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar 482 Foto: Mediafax

Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3 câteva dezvăluiri incendiare despre dictatura lui Morar în DNA, aşa cum a fost ea văzută de fostul şef al specialiştilor din DNA, Gheorghe Burlacu.

Potrivit luju.ro, expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu, care încă din prima zi de înfiinţare a Parchetului Anticorupţie şi până în 2010 a fost şeful Serviciului de specialişti din DNA, a intrat în colimatorul procurorului şef Daniel Morar, care l-a demis din funcţie.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la luju.ro, Gheorghe Burlacu mărturiseşte că primul conflict cu Daniel Morar a avut loc în legătură cu controversatul dosar Flota.

"Cum aveam obligaţia să verific toate actele de constatare întocmite de către specialişti (în continuare Morar mi-a interzis acest lucru), l-am asigurat ca raportul de constatare în dosar nu are nici o lacună, foarte bine documentat din punct de vedere financiar-contabil, prejudiciul de 324,5 mil. dolari fiind determinat corect şi, deci, nu poate fi contestat. Sau, mai bine spus, poate fi contestat, dar fără argumente", a declarat Gheorghe Burlacu pentru luju.ro.

"(...) După ce Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României, ICCJ-Secţia penală, prin sentinţa nr. 293/2005 a restituit DNA Dosarul Flota în vederea refacerii rechizitoriului, ca o consecinţă a neregularităţii actului de sesizare, respectiv nesemnarea acestuia de către procurorul general, ci de către adjunct. Sentinţa definitivă a fost dată prin decizia 312 din 05.12.2005 a Completului de 9 judecători. Deşi opinia publică a fost intoxicată că restituirea dosarului s-ar datora imunităţii prezedenţiale sau necesităţii reluarii urmăririi penale, realitatea este cea prezentată mai sus. Dacă până atunci DNA-ul (PNA) nu mai solicitase întocmire de expertize de catre experţi din afara institutiei în care deja se întocmise un raport de constatare de către un specialist DNA, Daniel Morar a dispus acest lucru. Rezultatul? Prejudiciu: zero lei", a precizat Gheorghe Burlacu.

"Să nu fii specialist şi tot îţi dai seama că dacă vinzi fiecare navă cu 1 dolar, când contractul de asociere nu era realizabil, că există prejudiciu. Aspectele raportului sunt însă mai complexe. Deşi partea disjunsă din dosar cu Traian Băsescu nu a mai ajuns la instanţă, una din primele griji ale lui Daniel Morar a fost să ceară expertului şi să trimită Preşedintelui României un exemplar din expertiză. O ilegalitate pe care nu ştiu unde ar putea fi încadrată", a completat acesta.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV" DE LA ANTENA 3

Citeşte mai multe despre:

Răzvan Dumitrescu Subiectiv
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati