Antena 3 CNN Actualitate Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar

Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar

Băsescu are motive să laude DNA. Fostul şef al specialiştilor din DNA rupe tăcerea şi face dezvăluiri incredibile despre Daniel Morar
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Sep 2012   •   21:18

Răzvan Dumitrescu a prezentat în cadrul ediţiei de marţi seară a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3 câteva dezvăluiri incendiare despre dictatura lui Morar în DNA, aşa cum a fost ea văzută de fostul şef al specialiştilor din DNA, Gheorghe Burlacu.

Potrivit luju.ro, expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu, care încă din prima zi de înfiinţare a Parchetului Anticorupţie şi până în 2010 a fost şeful Serviciului de specialişti din DNA, a intrat în colimatorul procurorului şef Daniel Morar, care l-a demis din funcţie.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la luju.ro, Gheorghe Burlacu mărturiseşte că primul conflict cu Daniel Morar a avut loc în legătură cu controversatul dosar Flota.

"Cum aveam obligaţia să verific toate actele de constatare întocmite de către specialişti (în continuare Morar mi-a interzis acest lucru), l-am asigurat ca raportul de constatare în dosar nu are nici o lacună, foarte bine documentat din punct de vedere financiar-contabil, prejudiciul de 324,5 mil. dolari fiind determinat corect şi, deci, nu poate fi contestat. Sau, mai bine spus, poate fi contestat, dar fără argumente", a declarat Gheorghe Burlacu pentru luju.ro.

"(...) După ce Traian Băsescu a fost ales preşedinte al României, ICCJ-Secţia penală, prin sentinţa nr. 293/2005 a restituit DNA Dosarul Flota în vederea refacerii rechizitoriului, ca o consecinţă a neregularităţii actului de sesizare, respectiv nesemnarea acestuia de către procurorul general, ci de către adjunct. Sentinţa definitivă a fost dată prin decizia 312 din 05.12.2005 a Completului de 9 judecători. Deşi opinia publică a fost intoxicată că restituirea dosarului s-ar datora imunităţii prezedenţiale sau necesităţii reluarii urmăririi penale, realitatea este cea prezentată mai sus. Dacă până atunci DNA-ul (PNA) nu mai solicitase întocmire de expertize de catre experţi din afara institutiei în care deja se întocmise un raport de constatare de către un specialist DNA, Daniel Morar a dispus acest lucru. Rezultatul? Prejudiciu: zero lei", a precizat Gheorghe Burlacu.

"Să nu fii specialist şi tot îţi dai seama că dacă vinzi fiecare navă cu 1 dolar, când contractul de asociere nu era realizabil, că există prejudiciu. Aspectele raportului sunt însă mai complexe. Deşi partea disjunsă din dosar cu Traian Băsescu nu a mai ajuns la instanţă, una din primele griji ale lui Daniel Morar a fost să ceară expertului şi să trimită Preşedintelui României un exemplar din expertiză. O ilegalitate pe care nu ştiu unde ar putea fi încadrată", a completat acesta.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SUBIECTIV" DE LA ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Răzvan Dumitrescu Subiectiv
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close