Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, despre o posibilă intervenţie militară în Siria: „Ne vom poziţiona după ce vom afla rezultatul inspecţiei ONU”

Băsescu, despre o posibilă intervenţie militară în Siria: „Ne vom poziţiona după ce vom afla rezultatul inspecţiei ONU”

Băsescu, despre o posibilă intervenţie militară în Siria: „Ne vom poziţiona după ce vom afla rezultatul inspecţiei ONU”
de M.T.    |    26 Aug 2013   •   19:54

Poziţia României în privinţa unei posibile intervenţii militare internaţionale în Siria va fi comunicată după aflarea rezultatului inspecţiei ONU, a declarat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Palatul Cotroceni.

„Noi ne vom poziţiona după ce vom afla rezultatul inspecţiei ONU. Sigur că nici noi nu putem accepta utilizarea gazelor toxice împotriva oricărei părţi, de orice parte”, a spus Băsescu, răspunzând la o întrebare adresată de Antena 3.

În acelaşi timp, Ministerul român de Externe a precizat într-un comunicat dat publicităţii luni că a luat act cu profundă îngrijorare de atacurile recente din zona Damascului, soldate cu sute de victime în rândul civililor, şi condamnă ferm orice posibilă utilizare de arme chimice de către oricare dintre părţile la conflictul din Siria.

„Ministerul Afacerilor Externe a luat act cu profundă îngrijorare de atacurile care au avut loc recent în zona metropolitană a Damascului, şi care s-au soldat cu sute de victime, inclusiv copii, în rândurile populaţiei civile. Autorităţile române condamnă ferm orice atac asupra populaţiei civile în cadrul conflictului sirian. În conformitate cu legislaţia şi cutumele internaţionale, bombardamentele nediscriminatorii asupra non-combatanţilor trebuie evitate", subliniază MAE în comunicatul citat de Mediafax.

Mai multe ţări occidentale studiază posibilitatea unei intervenţii militare în Siria, în ciuda faptului că Rusia şi China, membri în Consiliul de Securitate al ONU, se opun unui astfel de scenariu.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close