Băsescu: Limba română, unul dintre simbolurile fundamentale ale unităţii noastre naţionale

de M.T.    |    31 Aug 2014   •   11:43
Băsescu: Limba română, unul dintre simbolurile fundamentale ale unităţii noastre naţionale
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române, informează Agerpres.

„Sărbătorim astăzi unul dintre simbolurile fundamentale ale unităţii noastre naţionale: limba română”, se arată în mesajul preşedintelui.

„Avem o tradiţie spirituală care dovedeşte, mai ales prin limba română, că aparţinem unui spaţiu de civilizaţie europeană. Sunt convins că, atât timp cât vom fi capabili să transmitem de la o generaţie la alta bogăţia limbii române şi valorile care i-au consfinţit perenitatea în cultura europeană şi universală, putem să fim mândri de identitatea noastră şi de contribuţia pe care o putem avea împreună la viitorul marii familii europene”, mai precizează Traian Băsescu.

„Doresc să le mulţumesc românilor din ţară şi mai ales celor aflaţi în afara graniţelor care fac eforturi pentru a vorbi limba maternă şi pentru a păstra tradiţia şi obiceiurile de acasă. Nu este uşor şi, de cele mai multe ori, păstrarea şi cultivarea limbii materne sunt rodul unor eforturi pe care le apreciez în mod deosebit”, afirmă preşedintele.

„De asemenea, doresc să îi felicit pe cei care fac din limba română subiectul unor performanţe culturale prin care întreaga ţară ş poporul român devin cunoscute întregii lumi. La mulţ ani tuturor românilor şi tuturor celor care vorbesc limba română!”, îşi încheie mesajul Traian Băsescu.

x close