Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Mă acuzaţi că nu s-a urmat procedura legală în revizuirea Constituţiei. Greşiţi!

Băsescu: Mă acuzaţi că nu s-a urmat procedura legală în revizuirea Constituţiei. Greşiţi!

Băsescu: Mă acuzaţi că nu s-a urmat procedura legală în revizuirea Constituţiei. Greşiţi!
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    06 Iul 2012   •   18:51

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor USL că greşesc atunci când îl acuză că nu ar fi respectat procedura legală referitoare la revizuirea Constituţiei.

"Proiectul a pornit de la Guvern. Mi-am asumat să fac observaţii, cu ele pe textul iniţial am trimis proiectul la Guvern. A revenit cu observaţiile acceptate şi a plecat la Curte. Nu era misunea mea să adaptez observaţiile Curţii la textul proiectului, ci l-am trimis la Parlament. Dumneavostră puteaţi decide dacă le menţineţi, dacă le schimbaţi sau daţi alt conţinut proiectului de revizuire a Constituţiei, care avea ca principal obiectiv implementarea în Constituţie a referendumului care prevedea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari", a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că, datorită experienţei acumulate în funcţia de preşedinte, nu a putut să nu propună Parlamentului ca, în procesul de revizuire, să ţină cont de disfuncţionalităţile din interiorul Constituţiei.


"Păcat că aţi refuzat să vă aplecaţi asupra acestui proiect. Cu ocazia referendumului de suspendare a preşedintelui puteam să supunem referendumului şi noua Constituţie. Aţi pierdut o ocazie să răspundeţi pozitiv prevederii din Constituţie care spune: suveranitatea poporului se manifestă şi în mod direct, prin referendum", a spus preşedintele, vineri, în cadrul şedinţei plenului reunit al Parlamentului.


Citeşte şi: Băsescu: Nu pot să coabitez cu PDL şi PNL. Urmăreşte LIVE votul din Parlament

Crin Antonescu: Mă retrag dacă Băsescu nu e demis

×
Subiecte în articol: Constitutie
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close