Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: „Opoziţia pierde un moment foarte bun pentru o moţiune de cenzură”

Băsescu: „Opoziţia pierde un moment foarte bun pentru o moţiune de cenzură”

Băsescu: „Opoziţia pierde un moment foarte bun pentru o moţiune de cenzură”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Sep 2018   •   16:12

Liderul onorific al PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Neptun, că "pesta porcină şi mineriada organizată de stat cu instituţiile statului din 10 august" trebuiau sancţionate printr-o moţiune de cenzură, Opoziţia "nevalorificând" cu rapiditate cele două "elemente", la care se adaugă "fisurile" din PSD, precizând totodată că guvernanţii vor încerca o "cumpărare" a electoratului din mediul rural.

"Se pierde un moment foarte bun, când parte din populaţie ar susţine o astfel de acţiune politică, o moţiune prin care să cadă Guvernul Dăncilă. Nu spune nimeni că o cădere a Guvernului Dăncilă înseamnă altfel de guvern decât unul al actualei alianţe. Asta rămâne, e un element de negociere, dar Guvernul Dăncilă, care defilează la pesta porcină cu paiaţa de la Agricultură, cu panarama aia care mănâncă brânză pe unde apucă, este inadmisibil să nu reacţionezi la un asemenea guvern. Şi mai este o realitate politică ce favorizează o moţiune de cenzură, fisurile tot mai adânci din interiorul PSD-ului. Ori Opoziţia nu este de acord, cel puţin până în prezent să valorifice acest moment extrem de bun, cu trei elemente pe care le vede oricine, pesta porcină, mineriada guvernamentală din 10 august şi fisurile majore din interiorul PSD. Aşteaptă ..se gândesc ... până Dragnea va da de zece ori valoarea unui porc pentru a-i linişti pe cei din mediul rural. Se pierde momentul. (...) De asta a fost bătălia pentru rectificarea bugetară. (...) Se va încerca o cumpărare a electoratului din mediul rural", a spus Băsescu, la Şcoala de vară a Organizaţiei de Tineret a PMP.

El a menţionat că Opoziţia trebuia să valorifice rapid situaţia existentă, printr-o moţiune de cenzură scrisă pe scurt.

"Partidele din Opoziţie trebuiau să valorifice acest lucru, cu rapiditate, cu o moţiune pe trei pagini, care să nu ia o oră şi jumătate la citit ca la ultima moţiune, în care să fie puse lucrurile punct cu punct în pagină, cu argumente", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, "un PSD fără Opoziţie este un partid lăsat liber".

"Nicio soluţie prin care stăvileşti pofta de a acapara totul nu este o exagerare, pentru că ăsta este PSD-ul. Un partid dezastruos pentru ţară. Şi apropo de acest lucru, un PSD care nu are Opoziţie, este un PSD lăsat liber. Neţinut în chingi guvernul, neţinut partidul sub presiune, nu înseamnă decât introducerea în totalitate a liberului arbitru pe care PSD îl practică în guvernare, guvernare şi putere exercitată fără reguli", a declarat Traian Băsescu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close