Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: România îşi măreşte contribuţia în Afganistan cu 450 de militari

Băsescu: România îşi măreşte contribuţia în Afganistan cu 450 de militari

Băsescu: România îşi măreşte contribuţia în Afganistan cu 450 de militari
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Noi 2014   •   20:19

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a aprobat mărirea contribuţiei României în Afganistan, cu maximum 450 de militari pentru anul viitor. Militarii urmează să îndeplinească misiuni de protecţie a forţelor din vecinătatea Aeroportului Kandahar.
   
Băsescu a precizat că, în cursul zilei de miercuri, la solicitarea MApN, a vicepremierului Gabriel Oprea, a ministrului Finanţelor, a ministrului Bugetului şi a premierului Victor Ponta a aprobat "un memorandum prin care pentru anul 2015 România îşi măreşte contribuţia cu militari în Afganistan cu maxim 450 de militari".
   
"În momentul de faţă avem la dispoziţia operaţiunii Resolute Support 200 de militari care vor fi  instructori în anul 2015 pentru forţele afgane şi, în acelaşi timp, prin memorandumul de astăzi, ne asumăm şi misiunea de protecţie a forţelor în perimetrul şi în vecinătatea Aeroportului Kandahar, ceea ce înseamnă 420 de militari peste cei 200 deja aprobaţi, care, din 15 martie, îşi vor începe misiunea de protecţie a forţelor la Kandahar", a anunţat Băsescu.
   
Şeful statului a mai spus că pe lângă cei 420 de militari vor mai fi trimişi în Afganistan 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic, la care se adaugă  "o rezervă de 9 militari în cazul în care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari".

Citiţi şi:

Băsescu solicită Guvernului proiectul de buget pe 2015 şi îi felicită pe Iohannis şi Ponta pentru "accelerarea proceselor în Parlament"

×
Subiecte în articol: militari romani
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close