Antena 3 CNN Actualitate Băsescu se apără pe Facebook. Iată cum justifică telefonul dat lui Chiţoiu ca să nu-l schimbe pe şeful de la C.E.C.

Băsescu se apără pe Facebook. Iată cum justifică telefonul dat lui Chiţoiu ca să nu-l schimbe pe şeful de la C.E.C.

Băsescu se apără pe Facebook. Iată cum justifică telefonul dat lui Chiţoiu ca să nu-l schimbe pe şeful de la C.E.C.
Sursa foto: Foto: Facebook
15 Noi 2013   •   17:35

Preşedintele Traian Băsescu a postat un mesaj pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru" în care arată că intervenţia sa pe lângă minstrul Daniel Chiţioiu, de a nu-l schimba pe şeful C.E.C, a intrat in prerogativele sale constituţionale.

"Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta a ieşit la tribuna Guvernului României, alături de ministrul Finanţelor Publice Daniel Chiţoiu şi, în complicitate cu un jurnalist al postului Antena 3, a denaturat sensul unei discuţii pe care am avut-o cu ministrul Daniel Chiţoiu în data de 17 octombrie 2013 - adică o discuţie avută la 40 de zile după ce fiica mea a luat creditul. Atunci l-am avertizat pe ministrul Daniel Chiţoiu că, dacă va întrerupe mandatul legal al preşedintelui CEC Bank (...) pentru a-l înlocui, pe criterii politice, cu un protejat politic, va crea neîncredere în cea mai mare bancă deţinută de statul român şi mari suspiciuni vizavi de sistemul bancar românesc", a scris Băsescu pe Facebook.

"Este evident pentru oricine vrea să înţeleagă că nu creditul a fost motivul telefonului, ci nevoia de protejare, în conformitate cu prerogativele mele constituţionale, de ingerinţa politicului în acest caz", a mai adăugat Traian Băsescu.

Fiica cea mare a preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 300 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, contractând un credit bancar de la C.E.C. Bank.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a afirmat că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, în urmă cu două-trei săptămâni, care l-a rugat ca Radu Gheţea să nu fie schimbat de la conducerea Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) Bank, fără a motiva această intervenţie.
   
Băsescu a confirmat că a avut o discuţie cu ministrul Daniel Chiţoiu, în 17 octombrie, în cursul căreia "l-a avertizat" să nu-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, înainte de terminarea mandatului legal, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al preşedintelui.

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close