Antena 3 CNN Actualitate Băsescu susţine că nu se teme de ce va spune Hayssam: "Nici măcar nu îmi produce o minimă tresărire"

Băsescu susţine că nu se teme de ce va spune Hayssam: "Nici măcar nu îmi produce o minimă tresărire"

Băsescu susţine că nu se teme de ce va spune Hayssam: "Nici măcar nu îmi produce o minimă tresărire"
05 Aug 2013   •   17:17

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat dacă are motive să se teamă de ceea ce ar putea spune Omar Hayssam, că nici măcar nu îi produce "o minimă tresărire", pentru că nu l-a cunoscut până când acesta nu a cerut să se ducă după ziariştii răpiţi în Irak, scrie Mediafax.

"Nici măcar nu îmi produce o minimă tresărire, pentru că eu nu l-am cunoscut pe Omar Hayssam până când nu a cerut să se ducă după ziarişti, deci cu mine nu a avut nicio tranzacţie şi niciun sprijin", a răspuns râzând Băsescu la una dintre întrebările adresate de jurnalişti referitoare la Omar Hayssam.
   
Chestionat ce politician ar trebui să se teamă, el a răspuns: "Mulţi, dar aceasta e treaba justiţiei".
   
Şeful statului a subliniat că pentru el "problema Omar Hayssam este închisă".
   
"Obiectivul meu a fost un obiectiv de cinci ani să îl văd adus înapoi în ţară. Este aici, este treaba instituţiilor, în mod deosebit a justiţiei, să discute cu el şi despre el", a menţionat Traian Băsescu.
   
"Nu este un subiect Omar Hayssam. Lăsaţi-l să se ducă în faţa instanţelor, acolo e problema", a menţionat acesta.
   
Unul dintre avocaţii din oficiu ai lui Omar Hayssam a declarat vineri, la ieşirea din sediul DIICOT, că acestuia i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile din noul dosar şi că sirianul i-ar fi spus anchetatorului că va colabora şi că au timp 20 de ani să discute.
   
Omar Hayssam a fost audiat vineri, timp de aproximativ o oră, la DIICOT, într-un nou dosar, sirianul fiind urcat ulterior în dubă, sub escorta trupelor speciale, pentru a fi dus înapoi în detenţie, la Penitenciarul Rahova.
   
El a fost arestat preventiv, vineri, în dosarul de înşelăciune şi delapidare, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii DIICOT.
       
Hayssam a fost condamnat definitiv, în lipsă, în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu".
   
El este judecat şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, alături de fraţii acestuia, Mukhles şi Mahmoud, şi de omul de afaceri Mustafa Tartoussi.

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close