Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Trebuie să trăim din banii pe care îi producem, nu din bani împrumutaţi

Băsescu: Trebuie să trăim din banii pe care îi producem, nu din bani împrumutaţi

Băsescu: Trebuie să trăim din banii pe care îi producem, nu din bani împrumutaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
30 Iun 2011   •   09:49

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că România trebuie să ajungă treptat la nivelul în care poate trăi pe banii pe care îi produce singură şi nu pe bani împrumutaţi, relatează Mediafax.

Şeful statului a explicat că aceste împrumuturi se vor întoarce la un moment dat împotriva noastră, cum s-a întâmplat şi în alte state UE în care s-a propagat această politică a minciunii.

"Politica minciunii, o minciună a politicienilor, dar acceptată de populaţie. Şi populaţiei i-a plăcut să trăiască din împrumuturi, să aibă salariile mărite din împrumuturi, să aibă pensiile plătite şi din împrumuturi, creditele de la bănci foarte multe. Toate astea acum se răzbună. S-a ajuns la nivelul la care băncile nu mai pot finanţa acest mod de cheltuire a banilor lor, pentru că nu li s-au întors banii pe care i-au împrumutat", a explicat Băsescu.

Preşedintele a mai adăugat că din acest punct de vedere Germania stă şi va sta şi pe viitor foarte bine, deoarece are "un cult al muncii şi al performanţei". Nivelul de productivitate foarte mare al ţării  face ca României să îi fie foarte dificil să o poată ajunge în următorii 20 de ani.


×
Subiecte în articol: presedinte bani imprumuturi Germania UE
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close