Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Unirea naţiunii române într-un singur stat românesc e un ideal de care nu mă dezic

Băsescu: Unirea naţiunii române într-un singur stat românesc e un ideal de care nu mă dezic

Băsescu: Unirea naţiunii române într-un singur stat românesc e un ideal de care nu mă dezic
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Dec 2014   •   18:28

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în cadrul recepţiei de Ziua Naţională a României, de la Palatul Cotroceni, că unirea naţiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu se va dezice niciodată şi a felicitat cetăţenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor.

Băsescu a ţinut să felicite în mod special autorităţile şi cetăţenii Reublicii Moldova pentru succesul alegerilor generale de ieri, care au dat o nouă majoritate pro-europeană.

"Sărbătoarea naţională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susţine în continuare împlinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea naţiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată", a afirmat pre?edintele Traian Băsescu.

În plus, Băsescu a mai spus că pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile, şi că elitele nu vor rezista niciodată în fruntea naţiunii dacă nu vor fi măcar cu un pas înaintea acestora.

"Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român", a spus Băsescu, în discursul său.
   
El a arătat că politicienii români care nu vor înţelege ce vor românii vor fi spulberaţi de popor peste câţiva ani.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close