Antena 3 CNN Actualitate Bătrâni bolnavi de la un azil din Gorj, căraţi în cearşafuri prin vie ca să nu fie văzuţi de presă

Bătrâni bolnavi de la un azil din Gorj, căraţi în cearşafuri prin vie ca să nu fie văzuţi de presă

Apar primele măsuri după ororile descoperite la căminele din Ilfov. Peste 5.000 de centre sociale din toată ţara vor fi controlate în perioada următoare. Prima zi de verificări a scos la iveală alte probleme, cel puţin la fel de grave.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2023   •   00:24

În Timiş, un cămin pentru persoane fără adăpost a fost închis, după ce autorităţile au descoperit că oamenii de acolo primeau mâncare stricată. Pe de altă parte, în Gorj un azil funcţiona clandestin. Unitatea ar fi avut autorizaţie, dar i-a fost retrasă de mai multe luni. Bătrânii bolnavi au fost căraţi în cearşafuri, prin vie şi prin grădini, astăzi, pentru a nu fi văzuţi de presă.

Totul s-a întâmplat la,Ţicleni, în judeţul Gorj, acolo unde a fost descoperit un cămin în care erau cazaţi 7 persoane, care funcţiona clandestin, într-o casă. Autorizaţia în baza căreia funcţiona fusese retrasă de mai multe luni, după verificări.

Citeşte şi: Bătrâni cu dizabilități, ascunși de autorități într-o clădire în construcție din Tunari | Intervenție de salvare

Nici prefectul de Gorj nu ştia de existenţa acestui azil clandestin. Pacienții din azilul fantomă au fost relocați. Prin grădini, prin vie și transportați pe un drum impracticabil.

Au fost cărați în spinare și cu tărgi improvizate și băgați în masini, cât mai departe de ochii presei. La toată această mascaradă, absolut inumană, şi-au dat concursul și autoritățile.

Trei dintre pacienți, cei fără aparţinători, au fost luați de asistenții sociali de la primăriile din județul Gorj.

Şi în Timiş controalele au scos la iveală nereguli grave. Un centru pentru persoane fără adăpost, subvenţionat de Primăria Timişoara a fost închis temporar. Motivele? Mâncare expirata, mizerie de nedescris şi mult mucegai. Administratorul fundației care se îngrijeşte de bătrâni susţine că abaterile nu sunt atât de grave.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei Gorj
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close