Antena 3 CNN Actualitate Bătrâni bolnavi, înfometaţi şi ţinuţi în frig la un centru social din Alba: "Sunt umiliţi în ultimul hal şi nu interesează pe nimeni"

Bătrâni bolnavi, înfometaţi şi ţinuţi în frig la un centru social din Alba: "Sunt umiliţi în ultimul hal şi nu interesează pe nimeni"

Nouă bătrâni bolnavi şi cu handicap au fost umiliţi, înfometaţi şi ţinuţi în frig, ani la rând, într-un centru social din Galda de Jos, judeţul Alba.

Bătrâni bolnavi, înfometaţi şi ţinuţi în frig la un centru social din Alba: "Sunt umiliţi în ultimul hal şi nu interesează pe nimeni"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2021   •   18:26

Imagini incredibile au fost filmate într-un aşezământ social din Alba, chiar de către un angajat. Un îngrijitor nu a mai suportat umilinţa şi batjocura la care au fost supuşi ani la rând nouă bătrâni cu handicap.

Ţinuţi în frig şi hrăniţi cu alimentate expirate, în timp ce ONG-ul care îi avea în grijă primea lunar câte 3.000 de lei pentru fiecare, bătrânii erau hrăniţi la micul-dejun cu untură pe pâine şi ceai.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a aflat de la Antena 3 ce se întâmplă în centru şi a scos echipele de control în teren.

Trei ani, inspectorii sociali au făcut anchete prin telefon şi au dat banii statului pe încredere în mâna unor ONG-uri care nu aveau nici angajaţii pregătiţi să lucreze cu persoane cu handicap.

Este o reţea de relaţii şi interese care parazitează sistemul de protecţie socială, spune un fost angajat.

"Eu lucrez de un an acolo, însă nu am mai rezistat să fiu părtaş la tratamentul pe care o filantropie îl aplică oamenilor fără apărare şi bătuţi de soartă. Toată iarna, trei bolnavi au stat într-o cameră unde nu a mers caloriferul, unde e mucegai pe pereţi.

Mă deranjează foarte mult pentru că eu personal l-am sunat pe părinte şi pe preoteasă şi le-am spus: adu un calorifer pentru că oamenii ăştia se îmbolnăvesc şi cu plămânii", a declarat Dănuţ Gorun, îngrijitorul care a filmat imaginile din centrul social.

×
Subiecte în articol: Galda de Jos Alba
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close